r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládékrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.5 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olvasztott vajat a vízzel összefőzzük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük.
  3. A lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot és sütőport összekeverjük, majd a felvert cukros tojáshoz óvatosan hozzákeverjük, közben apránként a vizes vajat is hozzáadagoljuk.
  4. Kivajazott és lisztezett sütőedénybe sütjük.
  5. A töltelékhez a tejszínt, a kakaót, a cukrot összevegyítjük, és kemény habbá verjük.
  6. A süteményt vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3-val. A fentmaradt töltelékkel bevonjuk, és tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20705
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Kisfiaim imádják a kakaós süteményeket. Ez  a sütemény egyike a jómagam álltal kigyakorolt ......  A krém saját elképzelésem alapján született. Egyszerü és gyorsan ekészíthetö! Nem ismerem a Mo tejszínek minöségét. Látom nagyon sok receptben a habfixáló használatát. Én soha nem használtam habfixálot. Ha valaki úgy érzi, hogy a jobb minöség elérése érdekében szükség van erre, nyugodtan lehet azt is használni.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...