r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes-mogyoródarabos torta

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Csokoládékrémes-mogyoródarabos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládés-mogyorós krém

1417
Kalória
21.6g
Fehérje
153.4g
Szénhidrátok
81g
Zsír
81.2g
Víz
212.7g
Koleszterin
5.6g
Rost
94g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokoládés-mogyorós krém

Összesen 1417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokoládés-mogyorós krém

Összesen 8493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokoládés-mogyorós krém

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7938.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    3104 mg
  • Nátrium
    2214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    920.3 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    487.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 8493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához az 5 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. Jó krémesre! A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk ,és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (21cm-átméretű) a masszát és előmelegített sütőben, és 200c- fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Miután kihűlt, 3 lapba vágjuk, megkenjük az elharmadolt krémmel a lapokat(tetejére is hagyjunk keveset).
  4. Felvert habtejszínnel is díszíthetjük. Jó étvágyat!!

Csokoládés-mogyorós krém

  1. A tojást a liszttel kikeverjük. A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
  2. Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal.
  3. A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.
  4. A sótlan pörkölt mogyorót ledaráljuk,és ezt is a krémhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21

Ezt a finomságos tortát, ami rendkívül egyszerű, egyik Valentin napra készítettem, amivel megleptem a férjuramat. A kinézete, és az íze mind mind tetszett neki. Örültem, hogy örömet szerezhettem!!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!