Csokitorta a legegyszerűbben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
Krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
5g vaj36 kcal
Tetőhöz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
16g víz0 kcal
Krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
60g vaj430 kcal
Tetőhöz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
5920
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához
-
16.8g tojás21 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Krémhez
-
25.5g habtejszín75 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
2.3g csokoládés pudingpor9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
10.2g tejcsokoládé55 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
Tetőhöz
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
303
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 369.8 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7624.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 2224 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2919 mg
-
Nátrium 1883 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.1 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 602.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2732 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 1069 mg
-
Retinol - A vitamin: 2691 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1536 micro
Összesen
5920
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Piskótához
Krémhez
-
5 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 dl tej
-
200 g tejcsokoládé
-
60 g vaj
Tetőhöz
-
100 g étcsokoládé
-
50 g vaj
-
3 csepp napraforgó olaj
Összeállítás
Elkészítés
Piskótához
- Vajazzuk ki a tortaformánkat, majd szórjuk be liszttel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a fele cukorral. A sárgájákat is felverjük habosra a maradék cukorral, és 2 evőkanál vízzel ( amíg nem lesz a sárgája fehéres, habos színű nem lesz).
- Külön tálba keverjük össze a liszttel a sütőport, majd keverjük össze a tojásokat és adagoljuk hozzá a lisztet. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta már megsült, és hagyjuk kihűlni.
- Ha már kihűlt, vágjuk 3 felé a piskótát.
Krémhez
- Főzzük meg a pudingot a tejjel, és olvasszuk bele a csokoládét, majd keverjük bele a vajat és a cukrot.
- Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.
- Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot.
Tetőhöz
- A csokoládét megpuhítjuk gőz fölött. Mindig jó minőségű csokoládét használjunk, kakaótartalma 50 % felett legyen, és az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra. Lassan történjen az olvasztás, ugyanis, ha túlhevítjük, összecsomósodhat. A vajat is beleolvasztjuk, és hozzáadjuk a pár csepp olajat, hogy szép fényes legyen.
Összeállítás
- A krémünket 3 részre osztjuk plusz egy kis részt elteszünk a díszítéshez. Megkenjük a legalsó lapot a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük óvatosan a középső lapot, és azt is szépen megkenjük a krém második harmadával. Az utolsó lapot is rátesszük, és a maradék krémmel beborítjuk a torta felületét.
- A félretett krémmel az alját telenyomjuk habpöttyökkel, majd a tetejét is, hogy a csokimáz ne tudjon lefolyni róla. Legvégén ráöntjük a csokimázat, és hagyjuk megszilárdulni.
- Ha van kedvünk, marcipánnal kidíszíthetjük a tortát, hogy hangulatosabb legyen.
- Tálaláskor ügyeljünk arra, mikor a tortát felvágjuk, hogy langyos vízbe mártott késsel vágjuk fel, hogy a csoki ne törjön el rajta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6152
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikcsu konyhája
8 recept
A családom nem szereti a tömör krémű tortákat, ezért egy lágyabb tortát szoktunk készíteni, ami habtejszínből készül. Sokkal finomabb, lágyabb és egyszerűbb.