r
Nosalty Logó

Csokitorta a legegyszerűbben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Csokitorta a legegyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    369.8 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7624.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2919 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Elkészítés

Piskótához

  1. Vajazzuk ki a tortaformánkat, majd szórjuk be liszttel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a fele cukorral. A sárgájákat is felverjük habosra a maradék cukorral, és 2 evőkanál vízzel ( amíg nem lesz a sárgája fehéres, habos színű nem lesz).
  3. Külön tálba keverjük össze a liszttel a sütőport, majd keverjük össze a tojásokat és adagoljuk hozzá a lisztet. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta már megsült, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha már kihűlt, vágjuk 3 felé a piskótát.

Krémhez

  1. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és olvasszuk bele a csokoládét, majd keverjük bele a vajat és a cukrot.
  2. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.
  3. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot.

Tetőhöz

  1. A csokoládét megpuhítjuk gőz fölött. Mindig jó minőségű csokoládét használjunk, kakaótartalma 50 % felett legyen, és az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra. Lassan történjen az olvasztás, ugyanis, ha túlhevítjük, összecsomósodhat. A vajat is beleolvasztjuk, és hozzáadjuk a pár csepp olajat, hogy szép fényes legyen.

Összeállítás

  1. A krémünket 3 részre osztjuk plusz egy kis részt elteszünk a díszítéshez. Megkenjük a legalsó lapot a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük óvatosan a középső lapot, és azt is szépen megkenjük a krém második harmadával. Az utolsó lapot is rátesszük, és a maradék krémmel beborítjuk a torta felületét.
  2. A félretett krémmel az alját telenyomjuk habpöttyökkel, majd a tetejét is, hogy a csokimáz ne tudjon lefolyni róla. Legvégén ráöntjük a csokimázat, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Ha van kedvünk, marcipánnal kidíszíthetjük a tortát, hogy hangulatosabb legyen.
  4. Tálaláskor ügyeljünk arra, mikor a tortát felvágjuk, hogy langyos vízbe mártott késsel vágjuk fel, hogy a csoki ne törjön el rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6152
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

A családom nem szereti a tömör krémű tortákat, ezért egy lágyabb tortát szoktunk készíteni, ami habtejszínből készül. Sokkal finomabb, lágyabb és egyszerűbb.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...