Csokitorta 14.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)
-
9g tojás12 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
38 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
47 kcal
Összesen
855
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
11 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
35 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
5132
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)
-
4.6g tojás6 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
16.6g habtejszín48 kcal
-
16.6g cukor64 kcal
-
20.7g vaj149 kcal
-
8.3g cukrozatlan kakaópor19 kcal
-
16.6g habtejszín48 kcal
A mázhoz
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
2.7g napraforgó olaj23 kcal
Összesen
425
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
855
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 413 g
-
Telített zsírsav 237 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3060.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.2 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 339 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2905 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 2851 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
5132
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
425
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)
-
1 db tojás
-
30 g cukor
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg vaj
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)
- A piskótához a kakaót összekeverjük a liszttel.
- Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig verjük. Az utolsó pár percben hozzáöntjük a citromlevet vagy ecetet.
- Hozzászitáljuk a kakaós lisztet, az olajat, és kanállal óvatosan elkeverjük.
- Beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk a szélek felé úgy, hogy homorú formát kapjunk. 1-2 cm különbséggel.
- Megsütjük előmelegített sütőben.
- Ha kész, késsel körbevágjuk, és kiborítjuk. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és visszafordítjuk.
- Háromfelé vágjuk.
- A krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
- Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. Simára keverjük, és jól lehűtjük. Ha lehűlt, jó habosra keverjük.
- Végül hozzáadjuk a 2 dl habbá vert tejszínt, és összekeverjük.
- Megtöltjük a lapokat. A csokit lassú tűzön a napraforgó olajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
- Tetszés szerint dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 28150
- Feltöltés dátuma: 2011. április 29.
Ajánló
Holland kakaópor. A Sparban nagyon olcsón lehet kapni saját márkást. Használjatok vajat margarin helyett!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Lányom szülinapjára készítettem. Torta csak csokis lehet nálunk. Ez egy új piskótarecept, most sütöttem először. Itt találtam. Ezért nagyon féltem, hogy pont most nem fog sikerülni. Nem kell hozzá sütőpor. Hát eléggé aggódtam miatta. Hat tojásból sütöttem. A krém a jó öreg párizsi krém, még a Planétásból. Nagyon tömény, ezért tettem hozzá még tejszínhabot. A máz is nagyon egyszerű és elronthatatlan. A tetejét Dr. Oetker dekortollal készítettem. Még soha nem használtam, de most már örökös tag lesz a konyhámban.