Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Niki13
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
95g finomliszt346 kcal
-
0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g tej49 kcal
-
7 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
18 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
885
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
380g finomliszt1383 kcal
-
0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g tej196 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
71 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3534
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
0 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.3g tej16 kcal
-
2 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
8.1g étcsokoládé44 kcal
Összesen
286
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
885
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 145 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2488.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.4 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 190.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
3534
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
-
38 dkg finomliszt (nagyjából, de a lépések közt, látható a mérési technika, ami miatt nem tudok pontosat írni összességében)
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
3.5 dl tej
-
25 g friss élesztő
-
3 db tojás
-
10 dkg margarin
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 ml vaníliaaroma
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
- 0,5 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pihenni 5-10 percet, míg az élesztő felfut.
- Veszünk két nagyobb tálat. Az egyik lesz a csokis masszához, a másik a vaníliás masszához. A vaníliás tálba kimérünk 20 dkg lisztet. A csokis tálba pedig először beletesszük a kakaót, majd a kakaó tömegét pótoljuk fel liszttel, 20 dkg-ig! Erre azért van szükség, mert a kakaó sok folyadékot vesz fel magában is. Emiatt a megfelelő állaga elérése érdekében, valamint, hogy ne legyen több a csokis massza a vaníliásnál, így annyival kevesebb lisztet használunk a csokishoz, amennyi kakaót teszünk bele!
- Egy harmadik tálban felolvasztjuk a margarint, majd a kimért cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk ezután a sót, olajat, tojásokat, és összedolgozzuk. Majd ha az élesztőnk már kész, azt is hozzáadjuk.
- Magunkhoz vesszük a két lisztes tálat, és a kész masszát igyekszünk fele-fele arányban beleönteni. Tehát az egyik felét a masszának a kakaós lisztbe, a másik felét a masszának a sima lisztbe.
- Ezután megfogjuk a vaníliás ízűnek szánt tálat, beletesszük még a vaníliaaromát, 1,5 dl tejet és az előre össze darabolt csokoládé felét, és csomómentesre keverjük.
- Majd megfogjuk a csokis masszának szánt edényt, ebbe szintén öntünk először 1,5 dl tejet és a maradék csokidarabokat. Összedolgozzuk. Majd ha még igényli a másik massza állagához képest nézve, további 0,5 dl tejet tehetünk még hozzá. Ez a tejpótlás a kakaó nedvesség felvétele miatt előfordulhat.
- Kikenjük a sütőformát margarinnal, majd felváltva adagolva a két tésztát cirombásan beleöntjük. Leterítjük konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen. (Ez történhet fűtőtest közelében, bemelegített, de már nem működő mikróban/sütőben.)
- 1 óra elteltével a forma tetejével nagyjából egy síkba fog kerülni a megkelt tésztánk. Ha ez megtörtént, előre melegített sütőben (én régi típusú gáztűzhelyben sütöttem) alacsony lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő lejártához közel érdemes tűpróbát végezni, mivel a régi sütők átka miatt, nem biztos, hogy minden esetben ugyanolyan hőfokra sikerül állítani. Így lehet pár perc eltérés a sütési időben.
- Ha kisült, hagyjuk pihenni pár percet a formában, majd míg meleg, kiborítjuk a formából.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: ~25*10
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11528
- Feltöltés dátuma: 2020. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Niki13
3 recept
Régi típusú gáztűzhelyben készült, napok múlva is finom friss.