r
Nosalty Logó

Csokis mignon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Klári
Csokis mignon
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

1458
Kalória
16.3g
Fehérje
191.1g
Szénhidrátok
73g
Zsír
94.2g
Víz
402g
Koleszterin
7.9g
Rost
161.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 5839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  4. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).
  6. Krém elkészítése:
  7. A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
  8. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
  9. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
  10. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
  11. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
  12. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
  13. Össszeállítás:
  14. A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
  15. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  16. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
  17. Máz készítése:
  18. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  19. Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.
  20. Bevonás:
  21. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  22. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Mignonból a csokis a legnépszerűbb nálunk, ebből készítek a legtöbbet. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!