Csokis-meggyes macaron desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A macaronhoz
-
9g víz0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
35g mandula207 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A meggyes csokikrémhez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
A tejszínhabhoz
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
29 kcal
-
50g meggy23 kcal
Összesen
960
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A macaronhoz
-
18g víz0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
70g mandula413 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A meggyes csokikrémhez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
20g meggylekvár56 kcal
A tejszínhabhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
57 kcal
-
100g meggy45 kcal
Összesen
1917
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A macaronhoz
-
2.9g víz0 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
8.1g tojásfehérje4 kcal
-
11.3g porcukor44 kcal
-
11.3g mandula67 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A meggyes csokikrémhez
-
8.1g étcsokoládé44 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
3.2g meggylekvár9 kcal
A tejszínhabhoz
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
16.2g meggy7 kcal
Összesen
310
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
960
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 83.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.4 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1917
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A macaronhoz
-
18 ml víz
-
75 g cukor
-
50 g tojásfehérje
-
70 g porcukor
-
70 g mandula
A meggyes csokikrémhez
-
50 g étcsokoládé
-
0.5 dl habtejszín
A tejszínhabhoz
-
0.5 dl habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
10 dkg meggy
Elkészítés
A macaronhoz
- A porcukrot átszitáljuk a mandulaliszttel együtt egy tálba. Még kétszer megismételjük.
- A kristálycukrot és a vizet egy lábasba tesszük, és közepes lángon kevergetés nélkül szirupot főzünk. Amikor elérte a 110°C-ot a szirup, elkezdjük robotgéppel felverni a fehérjéket. 118 °C-nál levesszük a szirupot a tűzről, és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kemény habbá verjük a cukros fehérjét. Ennél a fázisnál adunk hozzá tetszés szerint piros/rózsaszín gél állagú színezéket.
- Ha kemény a hab, 2-3 részletben a mandulás porcukorral összeforgatjuk. Fontos, hogy jól eldolgozzuk, nem kell félteni a habot, hogy összeesik. Akkor jó a tészta, ha nem túl folyékony, de könnyű kinyomni a nyomózsákból. Nyomózsákkal (8 mm-es kerek csővel) szilikonos sütőlapra nyomunk 8 cm nagyságú köröket egymástól minimum 4-5 cm-re, hogy ne érjenek össze. 2-3x a munkalaphoz csapjuk a tepsit, hogy ne maradjanak légbuborékok a tésztában, majd szobahőmérsékleten 30-40 percet pihentetjük.
- 140 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 14 perc alatt megsülnek. Kivétel után a sütőlapon hagyjuk kihűlni. (2-3 nagy süti lesz belőle.)
- Csoki ganache
- A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt étcsokit. Jól elkeverjük olvadásig, beledolgozzuk a meggylekvárt, majd hagyjuk kihűlni.
- Nyomózsákkal a kihűlt krémet a kihűlt macaronok közé töltjük. Ha kicsit folyós lenne, 1 ek keményítővel habverővel eldolgozhatjuk.
- Tejszínhab
- A tejszínt a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük. Nyomózsákba töltjük.
- Összeállítás
- Az egyik fél macaron közepére nyomjuk habzsákkal a hideg ganache-t, körberakjuk letörölgetett meggyszemekkel, rányomunk egy kis tejszínhabot, és rátesszük a másik macaront.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 33442
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Apró kis nasi helyett ezúttal desszertnek álmodtam meg a macaront, amit akár egy romantikus vacsora desszertjeként is felszolgálhatunk.