r
Nosalty Logó

Csokis-málnás mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Landyland
Csokis-málnás mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Brownie réteghez

Csokis mousse-hoz

Málna mousse-hoz

Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Brownie réteghez

Csokis mousse-hoz

Málna mousse-hoz

Összesen 2238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Brownie réteghez

Csokis mousse-hoz

Málna mousse-hoz

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3668.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 2238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Brownie réteghez

Csokis mousse-hoz

Málna mousse-hoz

Elkészítés

Brownie réteghez

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, kakaót, sütőport és a sót.
  2. A vajat felkockázzuk, majd megolvasztjuk, és elkeverjük benne a cukrot még mindig a tűz fölött. Amikor a cukor feloldódott, levesszük a gázról.
  3. Amikor szobahőmérsékletű lett cukros vaj, beleverjük a tojást, és végül fokozatosan a száraz hozzávalókat, meg a vanília aromát is adagoljuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és mehet az előmelegített sütőbe.

Csokis mousse-hoz

  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk 60 ml tejszínnel. Hagyjuk langyosra hűlni, néha megkeverjük.
  2. A zselatint hozzáadjuk a langyos vízhez, és utána belekeverjük a tejszínes masszába.
  3. A maradék tejszínt felverjük, és szépen lassan beleforgatjuk a csokis tejszínbe. Ezután mehet a piskótára, és minimum fél órára a hűtőbe.

Málna mousse-hoz

  1. 25 g málnát villával összenyomkodunk, majd 40 ml tejszínnel és a fehér csokival gőz fölött felolvasztjuk a masszát.
  2. Majd elismételjük ugyanazt a folyamatot, mint a csoki mousse-szal. Mielőtt ezt is a piskótára tennénk, még a maradék málnát is beleforgatjuk.
  3. Ezután a tortát minimum 4 órára hűtőbe tesszük, azután tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6536
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Ajánló

Ha marad egy kis málna, azzal ki lehet díszíteni a tetejét, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-málnás mousse torta
Landyland 19 recept

Már vagy egy éve szemezgetek ezzel a recepttel a Pinterestről, és most végre volt alkalmam megcsinálni. Az eredetije 3-szor ekkora volt, de mivel mi csak 3-an vagyunk, gondoltam ez is bőven elég. És bár tényleg mennyei, ekkora adag is elég laktató a sok csoki miatt.

Hozzávalók

Brownie réteghez

Csokis mousse-hoz

Málna mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...