r
Nosalty Logó

Csokis-málnás mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Csokis-málnás mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 1415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 5641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    278.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    4127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5098.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    837 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    2872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2501 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4052 micro
Összesen 5641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Elkészítés

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

  1. A piskóta hozzávalóiból 2 db piskótát sütünk.
  2. Az egyiket megkenjük málnalekvárral, és feltekerjük piskótatekercsnek. Amikor kihűlt, felvágjuk, és egy mély tálat kibélelünk vele.
  3. A másik piskótából 2 kört vágunk. Az egyik megegyezzen a tál átmérőjével, a másik picit kisebb legyen. Ezeket félretesszük.
  4. Elkészítjük a málna-mousset: A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A málnát összeforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, és belerakjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd félrerakjuk hűlni.
  5. Közben habbá verjük a tejszínt, majd összekeverjük a málnához.
  6. Elkészítjük a csokimousset: A zselatin lapokat hideg vízben beáztatjuk. Az egész tojásokat és a 2 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáöntjük.
  7. Egy másik edényben felverjük a tejszín 2/3-át, a maradék tejszínhez hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatint, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhez.
  8. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
  9. Összeállítjuk a tortát. A piskótatekerccsel kibélelt tálba beleöntjük a málna-mousset, betakarjuk a kisebbik piskótalappal. Ezután beleöntjük a csokimousset, és befedjük a nagyobb kör piskótalappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap kiborítjuk egy tálra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7927
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Fagyasztott málnával is készíthetjük, én is így tettem. Annyit  változtattam az eredeti recepten, hogy csak 10 tojásból készítettem a piskótákat, és a csokis-mousse-t is csak 2 egésztojással kevertem ki. Tökéletes lett így is. Lehet, hogy kicsit bonyolult első olvasásra, meg elég munkaigényes, de megéri a fáradtságot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-málnás mousse torta
venusz1 27 recept

Egyik vasárnap délelőtt sikerült elcsípnem egy műsort a tv-ben. Sajnos sokat nem hallottam belőle, a gyerekeim körbezsongtak, de annyira sikerült lehalkítani őket, hogy legalább a címét megtudtam. Édeskísértés volt a címe. Onnan származik ez a fincsi torta. Megkerestem, minden alapanyag megvolt hozzá, ráadásul végre alkalmam nyílt a nyár végén  elrakott málnalekváramat felavatni.

Hozzávalók

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...