Csokis-málnás mousse torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
venusz1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótatekercshez és piskótaalaphoz
-
90g tojásfehérje47 kcal
-
65g tojássárgája209 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
25g málnalekvár70 kcal
A málna-mousse
-
1g lapzselatin4 kcal
-
38g málna20 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
10 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A csokimousse
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
Összesen
1415
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótatekercshez és piskótaalaphoz
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
260g tojássárgája837 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g málnalekvár278 kcal
A málna-mousse
-
4g lapzselatin14 kcal
-
150g málna78 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A csokimousse
-
250g habtejszín730 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
5641
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótatekercshez és piskótaalaphoz
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
12.3g tojássárgája40 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
4.7g málnalekvár13 kcal
A málna-mousse
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
7.1g málna4 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
A csokimousse
-
11.8g habtejszín35 kcal
-
0.1g lapzselatin1 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
Összesen
271
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1032 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.1 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 253.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
1415
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143 g
Zsír
-
Összesen 278.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 4127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5098.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2256 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648.2 g
-
Cukor 450 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2559 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 837 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 2872 mg
-
Retinol - A vitamin: 2501 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4052 micro
Összesen
5641
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A piskótatekercshez és piskótaalaphoz
-
9 db tojásfehérje
-
13 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
1 dkg vaníliás cukor
-
18 dkg finomliszt
-
10 dkg málnalekvár
A málna-mousse
-
2 db lapzselatin
-
15 dkg málna
-
7 dkg cukor
-
1 dkg vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
A csokimousse
-
2.5 dl habtejszín
-
1.5 db lapzselatin
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1.5 dkg cukor
-
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótatekercshez és piskótaalaphoz
- A piskóta hozzávalóiból 2 db piskótát sütünk.
- Az egyiket megkenjük málnalekvárral, és feltekerjük piskótatekercsnek. Amikor kihűlt, felvágjuk, és egy mély tálat kibélelünk vele.
- A másik piskótából 2 kört vágunk. Az egyik megegyezzen a tál átmérőjével, a másik picit kisebb legyen. Ezeket félretesszük.
- Elkészítjük a málna-mousset: A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A málnát összeforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, és belerakjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd félrerakjuk hűlni.
- Közben habbá verjük a tejszínt, majd összekeverjük a málnához.
- Elkészítjük a csokimousset: A zselatin lapokat hideg vízben beáztatjuk. Az egész tojásokat és a 2 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáöntjük.
- Egy másik edényben felverjük a tejszín 2/3-át, a maradék tejszínhez hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatint, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhez.
- Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
- Összeállítjuk a tortát. A piskótatekerccsel kibélelt tálba beleöntjük a málna-mousset, betakarjuk a kisebbik piskótalappal. Ezután beleöntjük a csokimousset, és befedjük a nagyobb kör piskótalappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap kiborítjuk egy tálra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7927
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Ajánló
Fagyasztott málnával is készíthetjük, én is így tettem. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy csak 10 tojásból készítettem a piskótákat, és a csokis-mousse-t is csak 2 egésztojással kevertem ki. Tökéletes lett így is. Lehet, hogy kicsit bonyolult első olvasásra, meg elég munkaigényes, de megéri a fáradtságot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
venusz1
27 recept
Egyik vasárnap délelőtt sikerült elcsípnem egy műsort a tv-ben. Sajnos sokat nem hallottam belőle, a gyerekeim körbezsongtak, de annyira sikerült lehalkítani őket, hogy legalább a címét megtudtam. Édeskísértés volt a címe. Onnan származik ez a fincsi torta. Megkerestem, minden alapanyag megvolt hozzá, ráadásul végre alkalmam nyílt a nyár végén elrakott málnalekváramat felavatni.