r
Nosalty Logó

Csokis-lekváros süti CKatika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-lekváros süti CKatika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Lekváros krém

Csokis krém

Sütemény összeállítása

Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Lekváros krém

Csokis krém

Sütemény összeállítása

Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Lekváros krém

Csokis krém

Sütemény összeállítása

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Lekváros krém

Csokis krém

Sütemény összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabba. A lisztet kanalanként belekeverjük a masszába. Végül a sütőport is hozzáadjuk.
  3. Kivajazott és kilisztezett gáztepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Lekváros krém

  1. A megsült piskótalapot 3 egyforma részre vágjuk.
  2. Az egyik lapot összetörjük, és a lekvárral összekeverjük.

Csokis krém

  1. A pudingport a csomagoláson lévő leírásnak megfelelően elkészítjük.

Sütemény összeállítása

  1. Egy megfelelő méretű tál aljára elhelyezzük a piskótalap egyharmadát.
  2. Megkenjük a lekváros krémmel.
  3. Befedjük a piskótalap másik harmadával.
  4. Leöntjük a még meleg csokipudinggal.
  5. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1908
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti a véletlen műve! Vendégeket vártunk és aktív pici fiaimnak köszönhetően a sütést éjjel ejtettem meg. Piskótatekercset szándékoztam eredetileg csinálni, azonban a fáradtság hatására picit túlsütöttem a piskótát, ezért volt szükség az "újratervezésre". A baracklekvár és a csokipuding együttese a vártnál is jobb eredményt hozott... Mostantól ez lesz az egyik családi kedvenc!

Hozzávalók

Piskóta

Lekváros krém

Csokis krém

Sütemény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...