Csokis-gesztenyés cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
23g vaj161 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
11 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
10 kcal
-
50g gesztenye98 kcal
Összesen
725
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
90g vaj645 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
46 kcal
-
100g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g gesztenye392 kcal
Összesen
2901
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
8.6g vaj62 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
9.6g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
28.7g habtejszín84 kcal
-
4 kcal
-
19.1g gesztenye37 kcal
Összesen
278
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 406 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
725
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 195.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2172.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 906 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.6 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 531.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1656 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1624 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
2901
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
-
90 g vaj
-
7 ek cukor
-
1 kk sütőpor
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben elkészítjük a “forró kakaót” (a kakaóport egy kis tálkában simára keverjük a forró vízzel).
- A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával.
- A langyos vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is habosra keverjük. A tojásos-cukros-vajas masszához keverjük a forró kakaót és a tejfölt, majd apródonként hozzákeverjük a lisztet.
- Egy muffin formát kibélelünk papírokkal, mindegyik muffinpapírra tegyünk 1 db gesztenyét, kanalazzuk a tésztát a papírba. (Ha magasabb cupcake-t akarunk, a pohár 3/4-éig, ha alacsonyabbakat, a 2/3-áig töltsük meg tésztakeverékkel.) 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. (Egy hústűt vagy fogpiszkálót ha beleszúrunk a muffin közepébe, és ha tisztán ki tudjuk húzni, akkor már jó.)
- “Cupcake-esítés”: Amikor a muffinok teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. A zsíros tejszínhez ízlés szerint adjunk cukrot, és készítsünk tejszínhabot. A tejszínhabot tegyük egy habzsákba, vagy erős nylon zacskóba. Ha nylon zacskót használunk, vágjuk le az egyik sarkát, és a tejszínhabot nyomjuk a muffinok tetejére. A tejszínhabra is tegyünk 1-1 szem gesztenyét, és esetleg apróra tört csokis chips-szel is díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9972
- Feltöltés dátuma: 2013. december 05.
Ajánló
Csokifüggőknek és csokiimádóknak!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a recept Martha Stewart egyik “ördögien” csokis muffinjának a feltupírozása révén született, és eddig még mindig tuti befutó volt. Nem véletlenül! A gesztenye és tejszín(hab) kivételével a többi, teljesen hétköznapi hozzávalóból (minden háztartásban megtalálható) gyorsan és bármikor elkészíthető a cupcake alja, vagyis maga a muffin. (Már sütés előtt, az összekevert tészta is ellenállhatatlan!) Egy kis extrával pedig könnyen "feltupírozható". Nagyon egyszerű, ám látványos és borzasztóan finom! Cupcake-t készíteni nem is olyan nehéz, ugye? A csokis chips receptje megtalálható a blogomon.