r
Nosalty Logó

Csokis-diós szelet Helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Csokis-diós szelet Helenától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    486.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4480.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    868 mg
  • Foszfor
    2179 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 6673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasszuk meg a csokoládét.
  2. A tojássárgáját a cukorral keverjük, míg a cukor nagyjából el nem olvad, majd a vajat adjuk hozzá, és keverjük habosra.
  3. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket.
  4. Keverjük össze a vajas tojássárgáját a langyos csokival, majd a habot, diót, lisztet és a fűszereket keverjük hozzá.
  5. A tepsibe tegyünk papírt, és mivel a massza eléggé sűrű, önteni nem lehet, ezért kanállal rakjuk bele és simítsuk el.
  6. Előmelegített sütőben süssük meg. (Végezzünk tűpróbát!)
  7. A megsült piskótát kenjük meg még forrón baracklekvárral.
  8. A vajat megolvasszuk, levesszük és tördeljük bele a csokoládét és kevergessük, míg a csoki fel nem olvad a vajban.
  9. Amikor nem forró a máz, öntsük a süteményre, és terítsük el rajta.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24851
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Ajánló

Nagyon finom sütemény! Nem akad meg az ember torkán, nem száraz a tészája. A diót meg lehet pirítani, így még sokkal finomabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Először csak fél adagot sütöttem meg, mert tartottam attól, hogy nem fogy el. Másnap újra megsütöttem, de már az egész adagot. Isteni csokisnak neveztük mi el. Mivel a fiam nem szereti a diósat, így a darabos diót csak az egyik felébe szórtam.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...