r
Nosalty Logó

Csokis-diós szelet Helenától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Csokis-diós szelet Helenától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

1669
Kalória
24.8g
Fehérje
128.1g
Szénhidrátok
121.7g
Zsír
79.6g
Víz
418g
Koleszterin
10.1g
Rost
87.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    486.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4480.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    868 mg
  • Foszfor
    2179 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 6673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 453 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasszuk meg a csokoládét.
  2. A tojássárgáját a cukorral keverjük, míg a cukor nagyjából el nem olvad, majd a vajat adjuk hozzá, és keverjük habosra.
  3. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket.
  4. Keverjük össze a vajas tojássárgáját a langyos csokival, majd a habot, diót, lisztet és a fűszereket keverjük hozzá.
  5. A tepsibe tegyünk papírt, és mivel a massza eléggé sűrű, önteni nem lehet, ezért kanállal rakjuk bele és simítsuk el.
  6. Előmelegített sütőben süssük meg. (Végezzünk tűpróbát!)
  7. A megsült piskótát kenjük meg még forrón baracklekvárral.
  8. A vajat megolvasszuk, levesszük és tördeljük bele a csokoládét és kevergessük, míg a csoki fel nem olvad a vajban.
  9. Amikor nem forró a máz, öntsük a süteményre, és terítsük el rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x6

Először csak fél adagot sütöttem meg, mert tartottam attól, hogy nem fogy el. Másnap újra megsütöttem, de már az egész adagot. Isteni csokisnak neveztük mi el. Mivel a fiam nem szereti a diósat, így a darabos diót csak az egyik felébe szórtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!