r
Nosalty Logó

Csokis-diós kocka 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós kocka 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 8382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    605.7 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1143 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 8382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Forró vízbe állított edénykében felolvasztjuk a csokoládét, majd langyosra hűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és az olvasztott csokoládéval.
  3. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A lisztet összevegyítjük a dióval és a fűszerekkel, majd a habbal felváltva a csokoládés masszához keverjük.
  5. Kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. A baracklekvárt felforrósítjuk, és azonnal megkenjük vele a forró süteményt.
  7. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a kihűlt süteményre simítjuk.
  8. Mielőtt teljesen megdermedne a csokoládémáz, késheggyel 5x5 cm-es kockákat jelölünk be a tetején, mindegyik közepébe 1-1 fél diót nyomunk, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor a jelölővonal mentén szeleteljük. Hűvös helyen, de nem hűtőszekrényben tároljuk, sokáig eláll!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11025
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több éve nagy kedvenc nálunk, minden családi ünnepre elkészítem! :) Isteni csokis, fűszeres illata van sütés közben... Sajnos a dió árának "elszabadulása" miatt az idén gyöngycukor diszítést kapott karácsonyra! Áldott, békés ünnepet kívánok! :)))

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...