r
Nosalty Logó

Csokis csiga Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Csokis csiga Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    389.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5890.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1013.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2455 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet főzzük meg: A pudingokat cukorral, kókuszreszelékkel, és tejjel összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Ha már jó sűrű, levesszük a gázról és a margarint belekeverjük, majd a gesztenyemasszával együtt simává keverjük, és hűlni tesszük.
  2. Tészta készítése: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, és a hozzávalókat beletesszük, majd jól összegyúrjuk, és 4 cipót formálunk belőle.
  3. Lisztezettgyúródeszkán külön -külön, fél cm-es téglalapra nyújtjuk, és megkenjük a langyosra hűlt krémmel. Majd szorosan felcsavarjuk, és 2 ujjnyi szélesre szeleteljük, enyhén olajozott zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, de nem szorosan. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is.
  4. Előmelegített sütőben, 250 fokon teljes lángon 30 perc alatt megsütjük. Majd kissé hűlni hagyjuk, vaníliás porcukorral megszórjuk, és tálcára szedjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5375
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis csiga Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Az újdonságok ideje van most, mind saját ötlet alapján készül, a hétvégén kétszer kellett elkészítenem, annyira kapós volt... Hiába, mint a mondás is tartja, gyakorlat teszi a mestert... De ez így igaz, hisz én is aktívan 36 éve főzök-sütök...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...