r
Nosalty Logó

Csokis csiga Gabimami konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Csokis csiga Gabimami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1346
Kalória
18.6g
Fehérje
168.9g
Szénhidrátok
64.9g
Zsír
35.8g
Víz
5.9g
Koleszterin
5.1g
Rost
35.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    389.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5890.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1013.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2455 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet főzzük meg: A pudingokat cukorral, kókuszreszelékkel, és tejjel összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Ha már jó sűrű, levesszük a gázról és a margarint belekeverjük, majd a gesztenyemasszával együtt simává keverjük, és hűlni tesszük.
  2. Tészta készítése: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, és a hozzávalókat beletesszük, majd jól összegyúrjuk, és 4 cipót formálunk belőle.
  3. Lisztezettgyúródeszkán külön -külön, fél cm-es téglalapra nyújtjuk, és megkenjük a langyosra hűlt krémmel. Majd szorosan felcsavarjuk, és 2 ujjnyi szélesre szeleteljük, enyhén olajozott zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, de nem szorosan. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is.
  4. Előmelegített sütőben, 250 fokon teljes lángon 30 perc alatt megsütjük. Majd kissé hűlni hagyjuk, vaníliás porcukorral megszórjuk, és tálcára szedjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Az újdonságok ideje van most, mind saját ötlet alapján készül, a hétvégén kétszer kellett elkészítenem, annyira kapós volt... Hiába, mint a mondás is tartja, gyakorlat teszi a mestert... De ez így igaz, hisz én is aktívan 36 éve főzök-sütök...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!