r
Nosalty Logó

Csokipot zöldcitrommal és tengeri sóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokipot zöldcitrommal és tengeri sóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 478 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két tábla csokit felolvasztjuk habfürdő felett. Nem ajánlatos más módon, mert az étcsoki hamar megég, és elrontja a desszert ízét. A forró víz egy részét később használhatjuk a receptben.
  2. Ha teljesen felolvadt, félretesszük hűlni.
  3. Ha már csak langyos, belekeverjük a tejszínt két evőkanalanként.
  4. A lime levében elkeverjük a tengeri sót, és hozzáadunk 0,25 ml vizet. Elkeverjük.
  5. A sós lime levet evőkanalanként adjuk hozzá a tejszínes csokihoz, és minden evőkanál lével csomómentesre keverjük.
  6. A már lehűlt, csak langyos vízből evőkanalanként adunk hozzá még fél decit. Ha szükséges, habverővel kikeverhetjük, de csak fél percig, mert könnyen csomósodik. Én kézzel vertem habverővel.
  7. 3 teáscsészébe kanalazzuk. A tetejét elegyengethetjük. Cling filmmel letakarva egy éjszakára hűtőben hagyjuk dermedni. Másnap tálalás előtt reszelt limehéjjal díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 723
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 25.

Ajánló

Nem túl édes, nagyon kiadós, érdekes desszert. Az édesszájúak porcukrot adhatnak hozzá. Főzőtejszínnel is elkészíthető, és a bátrabbak egy teáskanál tengeri sót is tehetnek bele. A fenti recept tömör, de puha krémet eredményez, erős lime és enyhe só ízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik gyengeségem az étcsoki. Főleg, ha különleges ízesítésű. Legutóbb citromos-kardamonos változatot kóstoltam, de a lime-os-tengeri sós változatot nem tudta ledönteni a trónról. Ennek a receptnek a kikísérletezése kicsit rizikós volt, mert a citrus gyümölcsök tejtermékkel való főzése majdnem minden esetben zsírkicsapódást okoz. A három tényező közül egyet ki kellett küszöbölnöm, a melegítést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...