Csokipalástos málnás-diós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
5g dió33 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g kókuszliszt26 kcal
-
8g kókuszcukor29 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
25g málna13 kcal
-
6g kókuszcukor24 kcal
A palásthoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
40g dió262 kcal
-
38 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
80g kókuszliszt207 kcal
-
60g kókuszcukor234 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
200g málna104 kcal
-
50g kókuszcukor195 kcal
A palásthoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3862
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
26.8g tojás34 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
4.9g kókuszliszt13 kcal
-
3.7g kókuszcukor14 kcal
A krémhez
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
15.3g mascarpone62 kcal
-
12.2g joghurt7 kcal
-
12.2g málna6 kcal
-
3.1g kókuszcukor12 kcal
A palásthoz
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
Összesen
235
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.4 g
Zsír
-
Összesen 276 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1697 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6599.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1630 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2686 mg
-
Nátrium 1765 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.1 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 772.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1238 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 368 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1222 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2256 micro
Összesen
3862
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
40 g dió
-
1 ek csokoládéforgács
-
1 csomag sütőpor
-
80 g kókuszliszt
A krémhez
-
200 ml habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl joghurt
-
200 g málna
A palásthoz
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát két részletben érdemes megsütni, ezért a piskóta hozzávalóit felezzük meg és kettő piskótalapot süssünk, így biztosabb, hogy jól sikerül. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszcukorral kézi habverővel elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a dióval, csokiforgáccsal, a sütőporral és a kókuszliszttel együtt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan összekeverjük. A 18 cm-es tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- A mascarponet, joghurtot és a kókuszcukrot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd a fagyos málnával együtt hozzákeverjük a krémhez. A piskótákat kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel. A krémből kenjünk a torta oldalára és tetejére is, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
- A csokipalást: Lemérjük a torta kerületét, a magasságára kicsit ráhagyunk, és ennek megfelelő méretű sütőpapírt vágunk. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit, majd késsel elterítjük a papíron. Kb 10-15 másodpercre betesszük a hűtőbe. Akkor jó a csoki a sütőpapíron, ha már nem folyik, de még nem keményedett meg. Ezt követően a papírral együtt a torta oldalára simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe 5 percre, ezt követően óvatosan lehúzhatjuk a palástról a papírt. Jó tanács: a papírt érdemes kettévágni és a palástot két részből a tortára simítani, mert a hossza miatt nem fog beférni a hűtőbe és a tortára is nehéz volna rásimítani.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2693
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kókuszcukor glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. A kókuszliszt alacsony szénhidrát tartalmú, azaz lowcarb termék.