r
Nosalty Logó

Csokipalástos málnás-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokipalástos málnás-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 3862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6599.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2256 micro
Összesen 3862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát két részletben érdemes megsütni, ezért a piskóta hozzávalóit felezzük meg és kettő piskótalapot süssünk, így biztosabb, hogy jól sikerül. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszcukorral kézi habverővel elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a dióval, csokiforgáccsal, a sütőporral és a kókuszliszttel együtt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan összekeverjük. A 18 cm-es tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A mascarponet, joghurtot és a kókuszcukrot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd a fagyos málnával együtt hozzákeverjük a krémhez. A piskótákat kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel. A krémből kenjünk a torta oldalára és tetejére is, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A csokipalást: Lemérjük a torta kerületét, a magasságára kicsit ráhagyunk, és ennek megfelelő méretű sütőpapírt vágunk. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit, majd késsel elterítjük a papíron. Kb 10-15 másodpercre betesszük a hűtőbe. Akkor jó a csoki a sütőpapíron, ha már nem folyik, de még nem keményedett meg. Ezt követően a papírral együtt a torta oldalára simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe 5 percre, ezt követően óvatosan lehúzhatjuk a palástról a papírt. Jó tanács: a papírt érdemes kettévágni és a palástot két részből a tortára simítani, mert a hossza miatt nem fog beférni a hűtőbe és a tortára is nehéz volna rásimítani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2693
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kókuszcukor glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. A kókuszliszt alacsony szénhidrát tartalmú, azaz lowcarb termék.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...