r
Nosalty Logó

Csokihercegnő

0,0

0 ÉRTÉKELÉS27 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokihercegnő
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

1057
Kalória
27.9g
Fehérje
124.8g
Szénhidrátok
51.9g
Zsír
96.5g
Víz
578.6g
Koleszterin
9.4g
Rost
82.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 1057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 4227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2335 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2664 micro
Összesen 4227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majdfélretesszük.
  2. 4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
  3. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot.
  4. Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle.
  5. Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit,az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  6. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
  7. Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről.
  8. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre.
  9. Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
  10. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
  11. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk éshűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ha választhatnék, csokitúladagolásban szeretnék meghalni... ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!