r
Nosalty Logó

Csőben sült spárgás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Csőben sült spárgás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

468
Kalória
40.5g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
243.1g
Víz
146g
Koleszterin
3.1g
Rost
9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 2338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Ezután kevés olajon a csirkemell szeleteket elősütjük. Mindkét oldalukat 5 percig közepes lángon átsütjük. Addig a vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.
  2. A zöldspárgát megmossuk, majd megpucoljuk. A pucolás annyit jelent, hogy fogjuk a spárgát, és mintha ketté akarnánk törni a két szélén megfogjuk, óvatosan elkezdjük hajlítgatni, és ott fog eltörni, ahol kell. Így könnyen megszabadulunk a fás résztől. Az így megmaradt spárga aljakat kidobjuk, a fejükkel-tetejükkel dolgozunk tovább.
  3. Tehát a megtisztított spárgát egy szűrőbe tesszük, és forró-sós vízzel leforrázzuk. Kicsit a vízben állni hagyjuk. Addig elkészítjük a mártást.
  4. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és közepes lángon kissé összepirítjuk. Meleg tejjel felöntjük, majd jöhet a só-bors-szerecsendió. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, félrerakjuk.
  5. Ha minden kész, akkor a hagymát egy közepes méretű ovális üvegtál aljára szórjuk. Erre egymás mellé rakjuk a csirkéket, a kisült zsírt is ráöntjük. A leforrázott spárgákat a csirke tetejére rétegezzük. Most pedig ráönthetjük a tejes mártást. Végül pedig a sajtszeletekkel lezárjuk az ételt.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük a 180 fokra melegedett sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A májusi Nők Lapja Konyha magazinban látott Tobai Róbert séf receptje adta az ötletet a spárgás csirkéhez. Csirke általában van itthon, a spárgának pedig szezonja van, vétek lenne nem fogyasztani. Főleg ha már ennyit vártunk arra, hogy tele legyen a piac a friss spárgákkal. Na meg nem utolsó sorban annyira gyönyörű a spárga. Olyan szép a zöldség formája, könnyű vele dolgozni, és nem nagy tudomány pucolgatni sem. A mostani receptben a tuti csarnokos pucolást is megosztom veletek, ami a már szokásosnak mondható "csarnokos pletyka" rovatom közvetkező tippje. Ugyanis elmondom, ha valaki nem követne, a fővám téri vásárcsarnokból rengeteg főzési-felhasználási tippet kapok az ottani piacosoktól. Vétek lenne ezeket magamban tartani, hisz annyira egyszerű és nagyszerű dolgokat pletykálnak ott a zöldségesek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!