Csőben sült spárgás csirke
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
120g csirkemellfilé144 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zöldspárga14 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g sajt106 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g sajt528 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.1g csirkemellfilé31 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.6g vöröshagyma7 kcal
-
21.8g zöldspárga3 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1161.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 243.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.4 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5807.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1771 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 2174 mg
-
Nátrium 1351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1002 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 859 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1698 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2509 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 közepes db vöröshagyma
-
500 g zöldspárga
-
5 dkg vaj
-
4 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
2 kávéskanál szerecsendió
-
15 dkg sajt
Elkészítés
- A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Ezután kevés olajon a csirkemell szeleteket elősütjük. Mindkét oldalukat 5 percig közepes lángon átsütjük. Addig a vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.
- A zöldspárgát megmossuk, majd megpucoljuk. A pucolás annyit jelent, hogy fogjuk a spárgát, és mintha ketté akarnánk törni a két szélén megfogjuk, óvatosan elkezdjük hajlítgatni, és ott fog eltörni, ahol kell. Így könnyen megszabadulunk a fás résztől. Az így megmaradt spárga aljakat kidobjuk, a fejükkel-tetejükkel dolgozunk tovább.
- Tehát a megtisztított spárgát egy szűrőbe tesszük, és forró-sós vízzel leforrázzuk. Kicsit a vízben állni hagyjuk. Addig elkészítjük a mártást.
- A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és közepes lángon kissé összepirítjuk. Meleg tejjel felöntjük, majd jöhet a só-bors-szerecsendió. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, félrerakjuk.
- Ha minden kész, akkor a hagymát egy közepes méretű ovális üvegtál aljára szórjuk. Erre egymás mellé rakjuk a csirkéket, a kisült zsírt is ráöntjük. A leforrázott spárgákat a csirke tetejére rétegezzük. Most pedig ráönthetjük a tejes mártást. Végül pedig a sajtszeletekkel lezárjuk az ételt.
- Hideg sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük a 180 fokra melegedett sütőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 46888
- Feltöltés dátuma: 2013. május 30.
Ajánló
Önmagában is laktató, ízletes fogás. De bátran készíthetünk hozzá rizst, krumplipürét elrontani nem fogja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A májusi Nők Lapja Konyha magazinban látott Tobai Róbert séf receptje adta az ötletet a spárgás csirkéhez. Csirke általában van itthon, a spárgának pedig szezonja van, vétek lenne nem fogyasztani. Főleg ha már ennyit vártunk arra, hogy tele legyen a piac a friss spárgákkal. Na meg nem utolsó sorban annyira gyönyörű a spárga. Olyan szép a zöldség formája, könnyű vele dolgozni, és nem nagy tudomány pucolgatni sem. A mostani receptben a tuti csarnokos pucolást is megosztom veletek, ami a már szokásosnak mondható "csarnokos pletyka" rovatom közvetkező tippje. Ugyanis elmondom, ha valaki nem követne, a fővám téri vásárcsarnokból rengeteg főzési-felhasználási tippet kapok az ottani piacosoktól. Vétek lenne ezeket magamban tartani, hisz annyira egyszerű és nagyszerű dolgokat pletykálnak ott a zöldségesek.