r
Nosalty Logó

Csőben sült csoda: zellergratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-403092
Csőben sült csoda: zellergratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pucoljuk meg a zellert, és vágjuk fel nem túl vastag és nem is túl vékony szeletekre (ha végtelenül precízek vagyunk és szükségünk lenne vonalzóra: 2-3 mm vastagságúak legyenek.) Forró, sós vízben főzzük úgy 10-12 percig, majd szűrjük le őket.
  2. A vöröshagymát vágjuk félbe, szeleteljük fel rusztikus félkörökre, majd a fokhagymákat is vágjuk apróra. Forró olajon kezdjük el őket pirítani, majd egy kicsi vízzel öntsük fel, szórjunk bele sót, borsot és 2 tk füstölt pirospaprikát. Ezután alacsony lángon főzzük addig, míg puha nem lesz és el nem fő a víz róla.
  3. Ha kész vagyunk, már csak rétegezés van hátra: egy tűzálló üvegedény aljára fektessünk egy sor zellert, öntsünk rá egyharmad rész habtejszínt (figyeljünk rá, hogy cukrozatlan legyen!), szórjuk meg borssal, tegyük rá a hagyma egyharmadát, reszeljünk rá sajtot és füstölt sajtot, majd ugyanezt ismételjük meg kétszer.
  4. Ha kész vagyunk, dobjuk 180 C fokra előmelegített sütőbe, és süssük lefedve 30 percig, majd 200 fokon addig, míg meg nem pirul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 11268
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-403092 4 recept

Egyszerű és gyors.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...