r
Nosalty Logó

Csirkés-zöldséges lasagne, ahogy Evelin készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Evelin Tekla
Csirkés-zöldséges lasagne, ahogy Evelin készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1311 micro
  • β-karotin
    3792 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18656 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10163.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    4330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2639 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    5245 micro
  • β-karotin
    15169 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    74622 micro
  • Lut-zea
    5053 micro
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    225 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3203 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral és olasz fűszerkeverékkel, majd olajon lepirítjuk, hogy már egyik oldala se legyen rózsaszín. Ha ez megvan, mehet rá a borsó, a bab, a répa és a hagyma, összepirítjuk, megy rá a paradicsomszósz. Ha túl hígnak találjuk, mehet bele paradicsomsűrítmény pluszban. Ha teljesen megfőttek a zöldségek és a hús is puha, kész.
  2. Egy tepsi aljába teszünk egy kicsit a húsos keverékből, erre jön 3 lasagne lap.
  3. 2. rétegnek húsos keveréket teszünk, rá mehet a ricotta és tejföl sózott, borsozott keverékének a fele. 3 lasagne lappal lefedjük.
  4. Harmadik réteg ismét húsos keverék, paradicsomkarikák, briesajt-csíkok, 3 lasagne lap.
  5. Végül húsos keverékkel zárjuk, amire ricottás keveréket, csíkokra vágott sonkát teszünk, és rá a lereszelt sajtot. Először kb. 40-45 percig 185 fokon sütjük légkeverésesen, lefedve alufóliával. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a sajt. Ha kész, tálalható szeletekre vágva.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3590
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Evelin Tekla 8 recept

Mindenképpen szerettem volna egy húsos, zöldséges lasagnét megalkotni, amit a saját ötletem és szájízem szerint alakítok ki. A családnak és a barátoknak is nagyon ízlett! Tele van ízekkel, gyorsan elfogy. Vigyázzunk, hogy a zöldség ne legyen roppanós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...