r
Nosalty Logó

Csirkés saslik

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Csirkés saslik
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

462
Kalória
30.4g
Fehérje
17g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
250.6g
Víz
54.8g
Koleszterin
4.2g
Rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 462 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 1384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 462 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    6129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    751.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    3696 micro
  • β-crypt
    945 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    466 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a csirkekockákat és legalább 1 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Felszeleteljük a kolbászt, a paprikákatés alila hagymát.
  4. A hozzávalókat tetszés szerint szúrjuk a nyársra és kb. 30 perc alatt parázsló faszénen aranybarnára grillezzük őket.
  5. Kb. 9-10 nyárs lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc

A májusi Nők Lapja Konyhában bukkantam erre a saslik receptre. Kíváncsian készítettük el az idei első esti faszenes sütögetésen a párommal és kellemes meglepetésünkre a nagyon egyszerű pác omlós és ízletes husifalatokat varázsolt az egyébként sokszor száraz csirkemellből. (Az arányokon kicsit változtattam.) Ezentúl biztos így készítem a vendégeknek is a saslikot: nem csak sokkal gazdaságosabb, mint az előre készített boltban kapható változatok, de jóval ízletesebb is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!