r
Nosalty Logó

Csirkés gombasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Csirkés gombasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe a gombákat, és főzzük 3-4 percig forrásban lévő vízben.
  2. A csirkemellet kockázzuk fel, és pároljuk meg, ha nyers. Ha maradék, akkor csak vágjuk.
  3. A mártáshoz a tojásokat főzzük keményre, vegyük ki a sárgájukat. A sárgákat keverjük el a cukorral, mustárral, sóval, borssal, olívaolajjal. Jól dolgozzuk össze, és keverjük ki tejföllel.
  4. A gombát, a csirkemellet, a kukoricát és a kockára vágott tojásfehérjét keverjük össze a mártással egy nagy tálban.
  5. Szezonban spárgával gazdagíthatjuk, vágjuk a zöldspárgát 2 cm-es darabokra, és pároljuk meg. Ügyeljünk, hogy ne főzzük túl!
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15325
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés gombasaláta
Gombagasztro 357 recept

Ha maradt a vasárnapi ebédből egy kis főtt csirkemell, akkor remek alap lesz ennek a salátának. Sőt, tavasszal spárgaszezonban megbolondíthatjuk egy kis zöldspárgával is! Gyorsan elkészül, és már vacsorázhatunk is! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...