r
Nosalty Logó

Csirkés gombasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Csirkés gombasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe a gombákat, és főzzük 3-4 percig forrásban lévő vízben.
  2. A csirkemellet kockázzuk fel, és pároljuk meg, ha nyers. Ha maradék, akkor csak vágjuk.
  3. A mártáshoz a tojásokat főzzük keményre, vegyük ki a sárgájukat. A sárgákat keverjük el a cukorral, mustárral, sóval, borssal, olívaolajjal. Jól dolgozzuk össze, és keverjük ki tejföllel.
  4. A gombát, a csirkemellet, a kukoricát és a kockára vágott tojásfehérjét keverjük össze a mártással egy nagy tálban.
  5. Szezonban spárgával gazdagíthatjuk, vágjuk a zöldspárgát 2 cm-es darabokra, és pároljuk meg. Ügyeljünk, hogy ne főzzük túl!
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15321
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés gombasaláta
Gombagasztro 357 recept

Ha maradt a vasárnapi ebédből egy kis főtt csirkemell, akkor remek alap lesz ennek a salátának. Sőt, tavasszal spárgaszezonban megbolondíthatjuk egy kis zöldspárgával is! Gyorsan elkészül, és már vacsorázhatunk is! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk