r
Nosalty Logó

Csirkés-gombás rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
csorsi
Csirkés-gombás rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

909
Kalória
43.6g
Fehérje
74.5g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
244.9g
Víz
167.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
3.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2716.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 909 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8149.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    4548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    734.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgyfőni fog a saját levében, nem pirulni.
  2. Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
  3. 5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
  4. Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
  5. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Hanem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
  6. A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
  7. Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnemmegpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
  8. Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
  9. A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Húsvét után maradt sok liter sonka alaplé, és azon gondolkoztam, mit is lehetne belőle főzni. Már csináltam rizottót egyszer-kétszer, és arra gondoltam, milyen finom lenne sonka alaplével. Nem kell az elkészítéstől félni, sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!