Csirkés-gombás rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
csorsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g gomba21 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
83g rizottó rizs298 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
333g csirke alaplé23 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
Összesen
909
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g gomba64 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2731
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13.3g gomba3 kcal
-
13.3g csirkemellfilé16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
11.1g rizottó rizs40 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
44.2g csirke alaplé3 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
4.4g parmezán sajt17 kcal
Összesen
122
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2716.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 1516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
909
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 128.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8149.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1899 mg
-
Nátrium 4548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 734.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 899 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2731
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg gomba
-
30 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
25 dkg rizottó rizs
-
1 dl fehérbor
-
10 dkg vaj
-
1.5 ek olívaolaj
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgyfőni fog a saját levében, nem pirulni.
- Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
- 5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
- Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
- A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Hanem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
- A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
- Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnemmegpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
- Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
- A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 57152
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
csorsi
4 recept
Húsvét után maradt sok liter sonka alaplé, és azon gondolkoztam, mit is lehetne belőle főzni. Már csináltam rizottót egyszer-kétszer, és arra gondoltam, milyen finom lenne sonka alaplével. Nem kell az elkészítéstől félni, sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná!