r
Nosalty Logó

Csirkés-gombás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csorsi
Csirkés-gombás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2716.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 909 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8149.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    4548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgyfőni fog a saját levében, nem pirulni.
  2. Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
  3. 5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
  4. Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
  5. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Hanem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
  6. A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
  7. Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnemmegpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
  8. Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
  9. A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 56642
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csorsi 4 recept

Húsvét után maradt sok liter sonka alaplé, és azon gondolkoztam, mit is lehetne belőle főzni. Már csináltam rizottót egyszer-kétszer, és arra gondoltam, milyen finom lenne sonka alaplével. Nem kell az elkészítéstől félni, sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...