Csirkés-currys rizsleves
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
80 dkg csirke
-
80 dkg sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 dl olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kk curry por
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
3 l víz
520
Kalória
20.9g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
718.4g
Víz
68g
Koleszterin
6.2g
Rost
8g
Cukor
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
520
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
3122
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 718.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4126 micro
-
β-karotin 10211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 722 micro
Összesen
520
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3509.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 37 mg
Víz
-
Összesen 4310.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6358 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 926 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 830 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 24756 micro
-
β-karotin 61265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 4331 micro
Összesen
3122
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 469 micro
-
β-karotin 1160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
- A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst. Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldség. 2-3 percig pirítjuk és felöntjük 2,5-3 liter vízzel.
- Amikor felforrt ízesítjük sóval, borssal, curryvel és közepes tűzön főzzük félpuhára.
- Szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és lassan, gyöngyözve főzzük készre.
- Nem baj, ha már akkor lekapcsoljuk a tüzet, amikor a rizs kicsit ropogós, mert a forró levesben 10 perc alatt puha lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Szeretjük a currys leveseket, ezt is már készítettem párszor. A recept a "Fakanál" oldaláról származik. Köszönet érte. Én két napra készítettem ezt a mennyiséget.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!