r
Nosalty Logó

Csirkés-burgonyás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Csirkés-burgonyás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    822 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 2471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, félbe vágjuk, majd 2 mm-es szeletekre szeljük. Sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy ne essen szét. Ha kész, hideg vízzel átöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, négy részre vágjuk, majd szintén 2 mm-es szeletekre szeljük. Egy serpenyőben, kevés olajon, sóval, borssal, majorannával fűszerezve megdinszteljük. Hűlni hagyjuk.
  3. A húst vékonyan felszeleteljük. (Én most két alsó és egy felső combot használtam, ami előző napról megmaradt, de lehet csirkemell vagy bármilyen más maradék sülthús.)
  4. Egy tálba ütjük a tojásokat, jól elhabarjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, reszelt fokhagymával és sóval ízesítjük.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy sütőformát úgy, hogy körben a szélét is takarja a tészta. A felesleges kilógó részeket levágjuk.
  7. A tésztára halmozzuk a dinsztelt hagymát, majd elegyengetjük. A hagyma tetején elrendezzük a húst, hogy mindenhová jusson.
  8. A felső réteget a burgonya adja. Szépen elrendezzük a hagymás-húsos töltelék tetején, majd az egészet leöntjük a tejszín és tojás keverékével. Kakukkfűvel megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11986
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az ilyen típusú ételeket. Nem kell hozzá külön köret, csak egy jó adag friss saláta. A burgonya miatt inkább frissen jó. Bár esélye sincs megdermedni.:D Jó a maradék húsok felhasználására, de füstölt-főtt tarjával is finom. Húsvétkor is biztos készítek, ha marad egy kis sonka.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...