r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves tárkonnyal Boszitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Csirkeraguleves tárkonnyal Boszitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
28.9g
Fehérje
39.7g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
737.4g
Víz
119.7g
Koleszterin
4g
Rost
6.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    737.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9190 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    5582 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    4424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4176 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1792 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon kicsit megfuttatjuk a szalonnát, és rögtön mehet bele a vöröshagyma. Azt is kicsit még pirítjuk, majd beledobjuk a csirkedarabokat. Miközben pirítjuk megszórjuk a sóval, a borssal, fél teáskanál tárkonnyal és a fokhagymával. Kb. 10 percig együtt pirítjuk, néha megkeverjük, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel.
  2. Amikor felforrt a víz, beletesszük a leveskockát, és elkeverjük. (Ha nem teszünk bele kockát, akkor a sót ellenőrizni kell már itt is.)
  3. A levesbe beletesszük a répát, és kb. 10 percig főzzük, majd mehet bele a burgonya és a gomba. Felforraljuk, és visszavesszük a legkisebb hőre, és lassan puhára főzzük.
  4. A főzőtejszínbe belekeverjük a petrezselymet és a maradék tárkonyt. Egy merőkanálnyi levest merünk a tejszínre, és jól elekeverjük, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk még, ízesítjük a borssal, és pár percig főzzük.
  6. Aki szereti, tehet ebbe is levestésztát pl. csiga, de nem kötelező.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Semmi különös története nincs, csak kellett valamilyen levest főzni. Ezt a levest régen főztem, így erre esett a választás. Nagyon sok raguleves van, én is többfélét szoktam főzni felváltva. Ennek a levesnek az eredetijét a Mindmegettén találtam, de már nagyon sokat változtattam rajta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!