r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves grízgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Csirkeraguleves grízgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leveshez

Grízgombóchoz

329
Kalória
44.8g
Fehérje
22.1g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
1027.6g
Víz
172.8g
Koleszterin
4.9g
Rost
4.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 25 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1027.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    4110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14092 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3119 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 25 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. Leves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, már csak lassú tűzön, fedő nélkül főzzük tovább, nem öntünk utána vizet, és folyamatosan leszedjük róla a habot. Ha felforrt, beletesszük a megmosott, nagy darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát, sót, borsot, a felaprított zellerlevet, és körülbelül 15 perc után a felkockázott karalábét is. A karfiolt és burgonyát a legvégén tesszük bele a felaprított petrezselyemzölddel, és csupán 8-10 percet főzzük.
  2. Grízgombóc: szétválasztjuk a tojást, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a sóval, szerecsendióval, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát, legvégén a felvert tojásfehérjét. Pár percig állni hagyjuk, majd kézzel kis gombócokat formázunk belőle és a levesbe tesszük, 3-4 percig fedő alatt lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és hagyjuk a gombócokat duzzadni
  3. Tálalása: frissen vágott petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Levesrajongók lévén minden héten legalább egyszer egy hasonló leves kerül az asztalunkra. Télen-nyáron gyorsan elkészíthető, és laktató.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!