Csirkeragu kenyérbundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kis Andrea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
125g víz0 kcal
A raguhoz
-
38g császárszalonna147 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
Összesen
885
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
500g víz0 kcal
A raguhoz
-
150g császárszalonna590 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
Összesen
3541
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
27.3g víz0 kcal
A raguhoz
-
8.2g császárszalonna32 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
12.3g csirkemellfilé15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
Összesen
192
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2451.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 269.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
885
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.2 g
Zsír
-
Összesen 128.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9806.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2213 mg
-
Nátrium 5509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1078.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 740 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
3541
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
2 kk só
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
A raguhoz
-
15 dkg császárszalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Kevés langyos, cukros vízben felfutatott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, sót és borsot teszünk bele. Majd annyi vizet folyamatosan, hogy jól dagasztható legyen.
- Ha hólyagosra dagasztottuk, duplájára kelesztjük.
- Míg kel, a ragut elkészítjük: a császárszalonnát megpirítjuk a csíkokra vágott hagymával, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre pirítjuk.
- A megkelt tésztát 2 részre szedjük és kinyújtjuk. A ragu felét a tészta közepére tesszük, két végét ráhajtjuk és mehet a tepsibe.
- Ugyanígy a tészta másik felét is, a másik adag raguval.
- Sütőben 200 fokon elkezdjük sütni.
- Amikor a tészta átsült, rákenjük az egész tojással elkevert reszelt sajtot, és rásütjük vagy pirítjuk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11688
- Feltöltés dátuma: 2013. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kis Andrea
6 recept
A cipóban sült ételek mindig nagy sikert aratnak:) A hűtőben pedig mindig van egy kis szalonna, hús, hagyma:) Így ez lett belőle.