r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Csirkepörkölt Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    878 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    2480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4859.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2724 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1728.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10277 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1919 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10145 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    5266 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    175 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, megtisztítjuk, igény szerint daraboljuk a húst, zúzát, a májat átmossuk, és hideg vízzel telt edénybe félretesszük.
  2. A hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomokat is megmossuk, apró kockára vágjuk. Közben olajat hevítünk egy lábasban, és az egészet egyszerre beletesszük, majd megdinszteljük, zsírjára pirítjuk.
  3. A lábast lehúzzuk a tűzről, a pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, kevés vizet öntünk rá, majd visszatesszük a tűzre, és néhányszor átkeverjük, addig forraljuk, amíg a víz elfő.
  4. Utána hozzáadjuk a húst, a zúzát, a sót, a borsot, összekeverjük, és elkezdjük főzni, majd amikor levet engedett, akkor fedővel fedjük, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul (kb. 60 perc).
  5. Ekkor hozzáadjuk a csirkemájat, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Majd levesszük a fedőt, és a szaft besűrűsödéséig főzzük.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepörkölt Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Gyakran készítem ezt a klasszikus csirkepörköltet, akár több napra is. Akkor a köreteken változtatok, pl. egyik nap petrezselymes  burgonyával, másnap tejfölös galuskával vagy krumplifőzelékkel tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...