r
Nosalty Logó

Csirke/padlizsán tikka masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Csirke/padlizsán tikka masala
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Elkészítés

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

  1. Készítés előtti este bepácoljuk a húst: apró kockára vágva tesszük a fűszeres-olajos joghurtba, hideg helyre.
  2. Másnap lecsöpögtetjük, és fehéredésig sütjük kis olíván.
  3. Elkészítjük a szószt: olíván megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát, paradicsomot, gyömbért, fokhagymát.
  4. Hozzáadunk 3 ek főzőtejszínt, a csirkemellet és a maradék joghurtos pácot, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Együtt rotyogtatjuk még rövid ideig, majd naan-al forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26038
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Naan-nal tálaljuk. A naan egy indiai kenyér, ami joghurttal készül, nagyon finom.Tipp:nemrégiben láttam,Gordon Ramsay hogyan készíti a chicken tikka masala-t:nem pácolta be a húst,a hagymát,fűszereket megpirította,rátette a paradicsomszószt,majd végül egyszerűen belekeverte a joghurtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha olyanom van, és összevásárolok mindenféle, általam nem, vagy alig használt fűszert. Most egy indiai garnitúra gyűlt össze a spejzben, ehhez találtam ezt a receptet, már a neve is megragadott. Érdemes kipróbálni! (A chilit ne sajnáljuk belőle!)  

Hozzávalók

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...