r
Nosalty Logó

Csirkemelles derelye paradicsomszószban

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Csirkemelles derelye paradicsomszószban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

376
Kalória
24.9g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
10.8g
Zsír
172.3g
Víz
114.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9539.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    7207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 2257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2665 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőként összeállítjuk a tésztát. Egy edénybe mérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, beleütjük a tojásokat, majd a vizet lassan adagolva összedolgozzuk. Negyed órát pihentetjük.
  2. A csirkemelleket megmossuk, apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk és meghintjük sóval, borssal. A vízzel fedő alatt puhára főzzük.
  3. A tésztából kisebb adagokban széles csíkokat nyújtunk a tésztanyújtó gép segítségével.
  4. A tésztacsíkokból pogácsaszaggatóval korongokat metszünk és belehelyezzük a derelyekészítőbe, teszünk a közepére egy kis teáskanálnyi húst, majd a széleit picit bevizezve összezárjuk a derelyekészítőt.
  5. Lobogó vízbe teszünk egy kis sót, 1 ek olajat és kifőzzük benne a derelyéket.
  6. Leszűrjük és amíg csöpög, elkészítjük a szószt.
  7. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon, majd felöntjük a sűrített paradicsommal. Felfűszerezzük és egy kicsit felrottyantjuk.
  8. Óvatosan beleforgatjuk a derelyéket, és az egészet átmelegítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Gyakran kerül nálunk az asztalra csirkehús. Eddig még csak édes derelyét ettünk, ezért gondoltam, hogy miért ne lehetne most a kettő kombinálva. Jól sikerült, bár ebből a tésztából elég nagy adag lett. Ha valakinek nincs tésztanyújtója, akkor elnyújthatja lisztezett deszkán. Ha nincs derelyekészítője, akkor a hagyományos módon is megtölthető a tészta: kis halmokat rakva a kinyújtott tésztára, félbehajtva és a szélét ujjal rányomva formázható a derelye. A szósz készíthető házi paradicsomléből, ami hígabb, mint a sűrített paradicsom, ekkor célszerű egy kis liszttel sűríteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!