r
Nosalty Logó

Csirkemelles derelye paradicsomszószban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Csirkemelles derelye paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9539.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    7207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 2257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2665 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőként összeállítjuk a tésztát. Egy edénybe mérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, beleütjük a tojásokat, majd a vizet lassan adagolva összedolgozzuk. Negyed órát pihentetjük.
  2. A csirkemelleket megmossuk, apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk és meghintjük sóval, borssal. A vízzel fedő alatt puhára főzzük.
  3. A tésztából kisebb adagokban széles csíkokat nyújtunk a tésztanyújtó gép segítségével.
  4. A tésztacsíkokból pogácsaszaggatóval korongokat metszünk és belehelyezzük a derelyekészítőbe, teszünk a közepére egy kis teáskanálnyi húst, majd a széleit picit bevizezve összezárjuk a derelyekészítőt.
  5. Lobogó vízbe teszünk egy kis sót, 1 ek olajat és kifőzzük benne a derelyéket.
  6. Leszűrjük és amíg csöpög, elkészítjük a szószt.
  7. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon, majd felöntjük a sűrített paradicsommal. Felfűszerezzük és egy kicsit felrottyantjuk.
  8. Óvatosan beleforgatjuk a derelyéket, és az egészet átmelegítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6020
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemelles derelye paradicsomszószban
Andi80_ 380 recept

Gyakran kerül nálunk az asztalra csirkehús. Eddig még csak édes derelyét ettünk, ezért gondoltam, hogy miért ne lehetne most a kettő kombinálva. Jól sikerült, bár ebből a tésztából elég nagy adag lett. Ha valakinek nincs tésztanyújtója, akkor elnyújthatja lisztezett deszkán. Ha nincs derelyekészítője, akkor a hagyományos módon is megtölthető a tészta: kis halmokat rakva a kinyújtott tésztára, félbehajtva és a szélét ujjal rányomva formázható a derelye. A szósz készíthető házi paradicsomléből, ami hígabb, mint a sűrített paradicsom, ekkor célszerű egy kis liszttel sűríteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...