r
Nosalty Logó

Csirkemell spárgával és sonkával sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Csirkemell spárgával és sonkával sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 737 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6000 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, majd gyengén kiklopfoljuk.
  2. Olívaolajon mindkét oldalát elősütjük, majd tepsibe sorakoztatjuk.
  3. A spárgákat megtisztítjuk, és 2-3 percig sós vízbe főzzük.
  4. A tejet mikróban felmelegítjük.
  5. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntjük a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  6. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni (hideg vízbe tehetjük hűlni az edényt).
  7. Az elősütött csirkemellekre rátesszük a spárgákat (én 1 szeletre 3-4 db-ot raktam).
  8. Majd kanalazunk mindegyik szeletre a mártásból, arra kerül 2-2 szelet sonka. Alufóliával lefedjük.
  9. 180°C-on előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, a húsokat jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe.
  10. Addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad, és elkezd pirosodni.
  11. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6401
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell spárgával és sonkával sütve
Alkonyat 83 recept

Mikor megláttam az újságban ezt a receptet, egyből lecsaptam rá. Mennyei ízhatás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...