Csirkemell spárgával és sonkával sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
50g feketeerdő sonka117 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
737
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g feketeerdő sonka468 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
2946
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
41.7g csirkemellfilé50 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20.9g zöldspárga3 kcal
-
8.3g feketeerdő sonka20 kcal
-
4.2g trappista sajt15 kcal
Összesen
124
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1500 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 280.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 623 micro
Összesen
737
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 328 g
Zsír
-
Összesen 141.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6000 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1372 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2727 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1680 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2492 micro
Összesen
2946
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirkemellfilé
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
4 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 dkg zöldspárga
-
20 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
- A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, majd gyengén kiklopfoljuk.
- Olívaolajon mindkét oldalát elősütjük, majd tepsibe sorakoztatjuk.
- A spárgákat megtisztítjuk, és 2-3 percig sós vízbe főzzük.
- A tejet mikróban felmelegítjük.
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntjük a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
- Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni (hideg vízbe tehetjük hűlni az edényt).
- Az elősütött csirkemellekre rátesszük a spárgákat (én 1 szeletre 3-4 db-ot raktam).
- Majd kanalazunk mindegyik szeletre a mártásból, arra kerül 2-2 szelet sonka. Alufóliával lefedjük.
- 180°C-on előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, a húsokat jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe.
- Addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad, és elkezd pirosodni.
- Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6401
- Feltöltés dátuma: 2013. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Alkonyat
83 recept
Mikor megláttam az újságban ezt a receptet, egyből lecsaptam rá. Mennyei ízhatás.