r
Nosalty Logó

Csirkemell sajttal rakva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Csirkemell sajttal rakva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 336 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8827.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2016 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, majd besózzuk, és kicsit kiklopfoljuk. (Azt vettem észre, ha előbb sózzuk, s utána klopfoljuk a húsokat, akkor jól beleivódik a só a húsba, s jobb ízű lesz a hús.)
  2. A trappista sajtot lereszeljük.
  3. Egy jénai tál aljára reszelünk egy kis sajtot, majd ráhelyezzük a kiklopfolt, besózott csirkemellet. Erre jön megint a reszelt sajt, majd újra a csirkemellek. Addig pakoljuk egymásra a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Úgy rakjuk, hogy a tetejére sajt kerüljön.
  4. A jénaira rátesszük a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, hogy az egész hús átsüljön.
  5. Utána kivesszük a sütőből, levesszük a jénai tetejét, s még kb. 10 percig nagy lángon sütjük, hogy kicsit megpirosodjon a sajt a tetején.
  6. Akár melegen, akár hidegen finom húsos étel, s nagyon mutatós felszeletelve!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6220
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Tört krumplival vagy sült krumplival és zöldkörettel tálaljuk. Szerintem egy pohár vörösbor még jobban feldobná ezt a gyors és finom húsételt...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a csirkemelles rakott hús nagyon finom és nagyon egyszerű. Akár fiatal kezdő háziasszonyok is seperc alatt elkészíthetik, s csak 3 hozzávalóból áll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...