r
Nosalty Logó

Csirkemell cukkinis rizs ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemell cukkinis rizs ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    2769 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9220 micro
Összesen 1610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belereszelünk egy fej hagymát. Fontos, hogy reszeljük, így édeskés íze lesz és ráragad, mint egy kis bunda a csirkemell darabokra. Ezt csak vegetával fűszerezzük.
  3. Közben elkezdhetjük főzni a rizst is.
  4. Ha a csirkemell darabkák megsültek, kitesszük állni egy kicsit.
  5. Apró darabokra vágjuk a cukkinit. Serpenyőbe olajat teszünk, beleaprítunk egy kis darab fokhagymát, majd a cukkini darabkákat megpirítjuk a fokhagymás olajban. Ha már barnul a széle és ropogós, hozzáadjuk a csirkemellet, majd az apróra vágott egyéb zöldséget (paradicsom, uborka). Már az elején mérjük fel, hogy mekkora edény kell, hiszen a végén minden egyben lesz. Ezt a zöldséges masszát fűszerezzük kakukkfűvel, borssal, sóval, oregánóval.
  6. Utolsó lépés, az elkészült rizst is belekeverjük. Kicsit összefőzzük, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9922
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én tejföllel szoktam tálalni, kicsit krémes ízt ad neki, bár a fűszerek és a zöldségek miatt egyébként is nagyon intenzív. Esetleg ha épp van a hűtőben egy kis sajt is mehet a tetejére, igazából bármi. Könnyű, egészséges és finom. Látszik, hogy már a képet is csak akkor tudtam elkészíteni, mikor a felét már kilopkodták. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...