Csirkemájas imbisz
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
117g csirke alaplé8 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Az imbiszhez
-
59g csirkemáj70 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
20g csemegekukorica17 kcal
-
20g zöldborsó16 kcal
-
2g olajbogyó2 kcal
-
21 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2g zselatin6 kcal
Összesen
198
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
700g csirke alaplé49 kcal
-
15g zselatin50 kcal
Az imbiszhez
-
352g csirkemáj419 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
120g csemegekukorica103 kcal
-
120g zöldborsó97 kcal
-
12g olajbogyó14 kcal
-
200g franciasaláta alap128 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Összesen
1193
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
35.9g csirke alaplé3 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
Az imbiszhez
-
18.1g csirkemáj21 kcal
-
6.2g főtt tojás10 kcal
-
4.1g sárgarépa1 kcal
-
6.2g csemegeuborka1 kcal
-
6.2g csemegekukorica5 kcal
-
6.2g zöldborsó5 kcal
-
0.6g olajbogyó1 kcal
-
10.3g franciasaláta alap7 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
Összesen
62
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2072 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 1960 micro
-
α-karotin 426 micro
-
β-karotin 1121 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
198
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5089.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1514 mg
-
Nátrium 2850 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 617 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12434 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 60 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2264 micro
-
Kolin: 1106 mg
-
Retinol - A vitamin: 11758 micro
-
α-karotin 2559 micro
-
β-karotin 6728 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 142 micro
-
Lut-zea 4412 micro
Összesen
1193
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 603 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Az aszpikhoz
-
7 dl csirke alaplé
-
3 ek zselatin
Az imbiszhez
-
8 db csirkemáj
-
2 db főtt tojás
-
1 db sárgarépa
-
3 db csemegeuborka
-
12 dkg csemegekukorica
-
12 dkg zöldborsó
-
4 db olajbogyó
-
20 dkg franciasaláta alap
-
1 dl tej
-
2 ek zselatin
Elkészítés
Az aszpikhoz
- Előző nap főzött, zsírtalanított húslevesben feloldjuk a zselatint.
- Az edényünkbe töltünk két merőkanálnyit, és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, elkezdjük díszíteni először a kemény tojással és a többi zöldséggel, majd jön rá a csirkemáj és kevés aszpik (vigyázzunk, hogy ne ússzanak a hozzávalók). Közben mindig dermesztünk, és pakolunk rétegesen.
- A tejben felolvasztjuk a zselatint, ha langyos, belekeverjük a franciasalátát, majd a megkeményedett aszpikra öntjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5477
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Helga1
150 recept
Imbizt akkor szoktam készíteni, mikor májpástétomot és franciasalátát is készítek. Így az egészben hagyott májakat a többivel együtt párolom a hagymás zsírban, és a fűszerektől is finomabb lesz.