r
Nosalty Logó

Csirkemájas imbisz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Csirkemájas imbisz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 1193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 62 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    426 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12434 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2264 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11758 micro
  • α-karotin
    2559 micro
  • β-karotin
    6728 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    4412 micro
Összesen 1193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

Az aszpikhoz

  1. Előző nap főzött, zsírtalanított húslevesben feloldjuk a zselatint.
  2. Az edényünkbe töltünk két merőkanálnyit, és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, elkezdjük díszíteni először a kemény tojással és a többi zöldséggel, majd jön rá a csirkemáj és kevés aszpik (vigyázzunk, hogy ne ússzanak a hozzávalók). Közben mindig dermesztünk, és pakolunk rétegesen.
  3. A tejben felolvasztjuk a zselatint, ha langyos, belekeverjük a franciasalátát, majd a megkeményedett aszpikra öntjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5477
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imbizt akkor szoktam készíteni, mikor májpástétomot és franciasalátát is készítek. Így az egészben hagyott májakat a többivel együtt párolom a hagymás zsírban, és a fűszerektől is finomabb lesz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...