r
Nosalty Logó

Csirkemáj zöldséges raguval rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemáj zöldséges raguval rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    983 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    1334 micro
  • β-karotin
    3913 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18293 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3933 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16763 micro
  • α-karotin
    5337 micro
  • β-karotin
    15654 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    5372 micro
Összesen 2954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsírban vagy olajon üvegesre pirítjuk.
  3. A hagymához hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, karfiolt és kb. egy csészényi zöldborsót. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kakukkfüvet, majd kb. egy dl vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A csirkemájat bő zsiradékban megsütjük. Ha kész, sóval és borssal ízesítjük.
  5. Kivajazott tepsi aljára helyezzük a rizst (önthetünk rá egy-két evőkanállal a májból visszamaradt zsiradékból), erre jön a zöldséges ragu fele, majd erre helyezzük rá a májszeleteket, utána rátesszük a zöldséges ragu másik részét.
  6. Végül reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4631
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benéztem a fagyasztóba, és egy fél kilónyi csirkemájat találtam. Már untam az egyszerű sült máj rizzsel kombinációt, így úgy gondoltam, kicsit felturbózom. Íme az eredmény. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...