r
Nosalty Logó

Csirkemáj Sztroganov módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Csirkemáj Sztroganov módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A mártáshoz

299
Kalória
25g
Fehérje
17.6g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
198.9g
Víz
453.4g
Koleszterin
1.5g
Rost
3.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 1193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4158 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3249.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    795.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3074 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16632 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2598 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 1193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. Vöröshagymát apróra, savanyú uborkát vékony csíkokra, gombát vékony szeletekre szeleteljük.
  2. Májat kissé nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd átpirítjuk rajt a májat, sózzuk, fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Fedő alatt puhára pároljuk. És amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az uborkát.
  6. Közben elkészítjük a mártást: lisztet, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és az egészet ráöntjük a májra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Krumplipürével tálaltam, és díszítésképpen fodros petrezselyemmel díszítettem.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!