Csirkemáj rántva ropogós krokettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott csirkemáj
-
117g csirkemáj140 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tej4 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
85g napraforgó olaj0 kcal
Krokett
-
100g burgonya58 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tej4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
71g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
844
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott csirkemáj
-
352g csirkemáj419 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tej11 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj0 kcal
Krokett
-
300g burgonya173 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tej11 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2525
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott csirkemáj
-
20.2g csirkemáj24 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
5.7g zsemlemorzsa23 kcal
-
14.6g napraforgó olaj0 kcal
Krokett
-
17.2g burgonya10 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.7g zsemlemorzsa23 kcal
-
12.2g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
146
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2622 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 1534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 811 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 3912 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 47 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
844
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.1 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7865.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1987 mg
-
Nátrium 4603 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 566.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11757 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 60 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2433 micro
-
Kolin: 1053 mg
-
Retinol - A vitamin: 11736 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 141 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
2525
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Rántott csirkemáj
-
8 db csirkemáj
-
1 bögre finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek tej
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
Krokett
-
30 dkg burgonya
-
12 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek tej
-
1 tk só
-
2 késhegynyi bors
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
2.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Rántott csirkemáj
- A májat mosás után töröljük szárazra.
- Panírozzuk be, először lisztben forgassuk meg, aztán a tejjel lazított tojásban, végül a zsemlemorzsában.
- Olajban süssük mindkét oldalát barnára. Szedjük papírtörlőre.
- Tálaláskor sózzuk, és a frissen sült krokettel, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!!
Krokett
- A megtisztított burgonyákat enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Krumplitörővel törjük át. Várjunk míg kihűl.
- A tojást, a tejet, a sót, a borsot, a szerecsendiót keverjük hozzá. Jól keverjük el.(Ha lágynak érezzük, kevés lisztet tegyünk még hozzá.)
- Formáljunk belőle kis kroketteket, mártsuk zsemlemorzsába, és végül süssük ki.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 465
- Feltöltés dátuma: 2022. március 23.
Ajánló
Netán ha fröcskölne az olaj a csirkemáj sütése közben, készítsünk oda egy fedőt,amivel le tudjuk takarni! A májat csak tálalásnál sózzuk, különben kemény lesz!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
A hagyományos, krumplis krokett szerintem bármihez passzol. Mi igazán jót falatozgattunk a rántott csirkemájjal együtt.... :-)))