Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pörkölthöz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
80g fehérbab266 kcal
-
1 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g cukor4 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
-
20g gyöngyhagyma7 kcal
Összesen
765
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pörkölthöz
-
30g kacsazsír0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g csirkemáj1190 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
3 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
100g gyöngyhagyma36 kcal
Összesen
3819
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pörkölthöz
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
25.4g csirkemáj30 kcal
-
12.7g paradicsomlé2 kcal
-
10.2g fehérbab34 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
2.5g tejföl5 kcal
-
2.5g gyöngyhagyma1 kcal
Összesen
96
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 702 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2243.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 509.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6642 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1557 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 6604 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 9117 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
765
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 296.3 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 3509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11217.7 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 611 mg
-
Kálcium 1505 mg
-
Vas 146 mg
-
Magnézium 1313 mg
-
Foszfor 5084 mg
-
Nátrium 2489 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 2548.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 33212 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 166 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 771 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7783 micro
-
Kolin: 2417 mg
-
Retinol - A vitamin: 33021 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 2107 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 45585 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
3819
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
-
1 kg csirkemáj
-
40 dkg fehérbab
-
3 tk majoranna
-
1 kk oregánó
-
3 teáskanál petrezselyem
-
1 teáskanál cukor
A körethez
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A pörkölthöz
- A kacsazsíron puhára pároljuk a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát pici sóval fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve.
- A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, és beletesszük a hagymás alapba. Óvatosan átkeverjük, hogy a májat mindenütt érje a hő, és színt kapjon mindenütt, majd ezt követően felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk és borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kb 35 percig főzzük.
- Szükség esetén újra sózzuk és borsozzuk, ekkor kerül bele a cukor is, és az utolsó 3-4 percre beletesszük a fehérbabot. Puhára főzzük.
- A héjas burgonyát puhára főzzük a sós vízben, a vízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
- Tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítva benne a burgonyakockákat, sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk ízlés szerint olvasztott kacsazsírral.
- A burgonyát előmelegített sütőben, középső rácsra téve, kb 15-20 percig pirítjuk (néha megkeverjük ellenőrizve, hogy pirul-e), ha minden oldala megpirult kicsit, elkészült.
- A csirkemájpörkölttel, házi savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 33390
- Feltöltés dátuma: 2012. március 02.
Ajánló
Házi savanyúságot, esetleg tejfölt ajánlok hozzá, mellé finom bort vagy ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A kacsazsírral teljesen más, finom ízt és finom illatokat adhatunk a csirkemájnak, valamint a főtt burgonyának. Ezáltal már nem is megszokott a pörkölt, és az íz sem az a megszokott, kicsit olaszosabb. Mi nagyon szeretjük. Nagyon finomra sikerült, elfogyott.