r
Nosalty Logó

Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

765
Kalória
59.3g
Fehérje
100.5g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
509.7g
Víz
701.8g
Koleszterin
18.7g
Rost
11.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 96 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6642 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1557 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6604 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    9117 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    296.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    611 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    1313 mg
  • Foszfor
    5084 mg
  • Nátrium
    2489 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

Víz

  • Összesen
    2548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33212 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    771 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7783 micro
  • Kolin:
    2417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33021 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    45585 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 3819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsíron puhára pároljuk a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát pici sóval fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve.
  2. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, és beletesszük a hagymás alapba. Óvatosan átkeverjük, hogy a májat mindenütt érje a hő, és színt kapjon mindenütt, majd ezt követően felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk és borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kb 35 percig főzzük.
  3. Szükség esetén újra sózzuk és borsozzuk, ekkor kerül bele a cukor is, és az utolsó 3-4 percre beletesszük a fehérbabot. Puhára főzzük.
  4. A héjas burgonyát puhára főzzük a sós vízben, a vízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  5. Tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítva benne a burgonyakockákat, sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk ízlés szerint olvasztott kacsazsírral.
  6. A burgonyát előmelegített sütőben, középső rácsra téve, kb 15-20 percig pirítjuk (néha megkeverjük ellenőrizve, hogy pirul-e), ha minden oldala megpirult kicsit, elkészült.
  7. A csirkemájpörkölttel, házi savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

A kacsazsírral teljesen más, finom ízt és finom illatokat adhatunk a csirkemájnak, valamint a főtt burgonyának. Ezáltal már nem is megszokott a pörkölt, és az íz sem az a megszokott, kicsit olaszosabb. Mi nagyon szeretjük. Nagyon finomra sikerült, elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!