r
Nosalty Logó

Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 96 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6642 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1557 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6604 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    9117 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    296.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    611 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    1313 mg
  • Foszfor
    5084 mg
  • Nátrium
    2489 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    2548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33212 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    771 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7783 micro
  • Kolin:
    2417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33021 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    45585 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 3819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsíron puhára pároljuk a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát pici sóval fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve.
  2. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, és beletesszük a hagymás alapba. Óvatosan átkeverjük, hogy a májat mindenütt érje a hő, és színt kapjon mindenütt, majd ezt követően felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk és borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kb 35 percig főzzük.
  3. Szükség esetén újra sózzuk és borsozzuk, ekkor kerül bele a cukor is, és az utolsó 3-4 percre beletesszük a fehérbabot. Puhára főzzük.
  4. A héjas burgonyát puhára főzzük a sós vízben, a vízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  5. Tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítva benne a burgonyakockákat, sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk ízlés szerint olvasztott kacsazsírral.
  6. A burgonyát előmelegített sütőben, középső rácsra téve, kb 15-20 percig pirítjuk (néha megkeverjük ellenőrizve, hogy pirul-e), ha minden oldala megpirult kicsit, elkészült.
  7. A csirkemájpörkölttel, házi savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 33390
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Házi savanyúságot, esetleg tejfölt ajánlok hozzá, mellé finom bort vagy ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

A kacsazsírral teljesen más, finom ízt és finom illatokat adhatunk a csirkemájnak, valamint a főtt burgonyának. Ezáltal már nem is megszokott a pörkölt, és az íz sem az a megszokott, kicsit olaszosabb. Mi nagyon szeretjük. Nagyon finomra sikerült, elfogyott.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...