r
Nosalty Logó

Csirkehúsos, brokkolis, sütőtökös penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
z1
Csirkehúsos, brokkolis, sütőtökös penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1775 micro
  • β-karotin
    9201 micro
  • β-crypt
    7291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 963 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7221.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    947 mg
  • Foszfor
    3305 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4736 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    514 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1694 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7099 micro
  • β-karotin
    36805 micro
  • β-crypt
    29165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4649 micro
Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    1030 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst lepirítjuk.
  2. A tököt 2-3 cm-es darabokra kockázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a chilit kimagozzuk, és hajszálvékonyra szeleteljük.
  3. A tököt sózzuk, borsozzuk, a chilivel és olívaolajjal összeforgatjuk.
  4. A paprikát is összeforgatjuk az olívaolajjal.
  5. A tököt, a paprikát és a szeletelt mandulát külön tepsikben a sütőbe rakjuk.
  6. A pennét és a brokkolit roppanósra főzzük. Ha nem rögtön használjuk fel, akkor azonnal jéghideg vízben kihűtjük.
  7. A mandulát közben kivesszük a sütőből, 3-4 perc elég neki. A paprika 8-10 perc alatt, a tök inkább 15 perc. Amikor már édes, de még roppanós. Nem árt közben néha megszúrni, nehogy krémesre süljön, mert akkor nem lehet vele dolgozni.
  8. A zöldségeket a csirkehússal, az olívaolajjal, a tésztával, a mandulával és a reszelt parmezán sajttal összeforgatojuk, közben sóval, borssal az ízét beállítjuk.
  9. Tálaláskor parmezánforgácsokkal díszítjük (nem reszelve!), és a maradék pirított mandulával körbehintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5104
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Talán valami gyümölcsös, üde fehérbort innék hozzá. Egy Irsait? ...áh, inkább maradok a sörnél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hete alternatívaként ajánlottam egy felmerült "tökprobléma" megoldására. Remélem Neki - ha megfőzte - sikerült. Ha nem, akkor innét javasolnám, hogy húzzon bele, mert még lemarad az idei tökökről. Konkrétan elfogynak. Bár mintha említett volna némi elfekvő készletet az erkélyén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...