Csirkecomb zöldségekkel, római tálban
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
233g zöldségkeverék168 kcal
-
133g tejföl264 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
700g zöldségkeverék504 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32.6g csirkecomb36 kcal
-
17.4g burgonya10 kcal
-
30.4g zöldségkeverék22 kcal
-
17.4g tejföl34 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 458.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 908 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1375.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2725 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
40 dkg burgonya
-
70 dkg zöldségkeverék
-
4 dl tejföl
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
- A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
- Belezúdítjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
- A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
- A tetejére tesszük a csirkecombokat,megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
- A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon90 percig sütjük.
- Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűltszafttal meglocsoljuk a combokat ésa tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22x9
- Sütés ideje: 105 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 61534
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Nem kíván salátát, de adhatunk mellé egy kis kompótot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Kitűnő vasárnapi ebéd, mert 10 perc alatt összedobható, nem kell a sütő mellett állni és aggódni, hogy oda ne égjen, ki ne száradjon. Garantáltan omlós puha, szaftos végeredményt kapunk. A körettel sem kell bajlódni, minden egyben van. Annál jobb, minél többféle zöldséget használunk. Egyetlen baja, hogy 3 főnél nagyobb adag nem fér bele a tálba. (Esetleg 4 fő, ha gyerek is van közöttük.) Figyelem! A római tál kényes jószág: mindig be kell áztatni, főzés közben csak tűzforró folyadék önthető bele, forrón ne tegyük hideg felületre és soha ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak áztatással, tiszta vízzel. Ha nagyon elzsírosodna, a szokásos áztatás után töltsük tele ecetes vízzel és a tegyük a sütőbe másfél órára. Ha egyszer halat sütöttünk benne, készüljünk fel, hogy örökre halszagú marad!