r
Nosalty Logó

Csípős pikáns csirkeszárnyak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Csípős pikáns csirkeszárnyak
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1029
Kalória
41.9g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
77.2g
Zsír
184.6g
Víz
258.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
9.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 4120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    1546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    738.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 4120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    666 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyakat a forgónál megtekerjük, majd kettévágjuk, hogy legyen egy alsó és egy felső részük.
  2. A lisztet, a füstölt fűszerpaprikát, a római köményt a sót, a borsort és a chiliport összekeverjük, és egy lakos tányérra szórjuk.
  3. A csirkeszárnyakat belemártjuk az olívaolajba, lerázogatjuk, majd beletesszük a fűszeres lisztbe, és szintén lerázogatjuk.
  4. Tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokon 40 percig sütjük őket, félidőben fordítunk rajtuk egyet, hogy mindkét felületül ropogós legyen.
  5. A míg a szárnyak sülnek, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a paradicsomot, az almacetetet, sót, borsot és a a cukrot. kis lángon, kavargatva összeolvasztjuk.
  6. Ha a csirkeszárnyak elkészülnek, kivesszük őket a tepsiből, és még forrón beleforgatjuk a paprikakrémes szószba. A mártogatóssal együtt azonnal tálaljuk.

A mártogatóshoz

  1. A mártogatóshoz az összes hozzávalót kikeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A Vb idejére egy laktató nasi - ha főételnek szánjuk, akkor dupla adaggal számoljunk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!