r
Nosalty Logó

Csípős mézes paprikás csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alexandra
Csípős mézes paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2013 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyat félbe vágjuk, megpucoljuk és megmossuk. Majd papírtörlőn megszárítjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a szálára vágott hagymát és a karikára vágott hegyes erős paprikát.
  3. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyat, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Miután kifehéredett, felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borsal, pirospaprikával és mézzel.
  5. Fedő alatt puhulásig pároljuk. (Ha a levet elfőné, lehet pótolni vízzel.)
  6. Ha kész, galuskával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9094
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős mézes paprikás csirke
Alexandra 42 recept

Gondoltam, kipróbálom másképp a csirkepaprikást. Ez sikeredett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...