r
Nosalty Logó

Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jucush
Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

599
Kalória
22.4g
Fehérje
30.1g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
199.5g
Víz
120.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
26.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 3601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 3601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Csípős csirkecomb

  1. A páchoz a mézet a paradicsommal, a fűszerekkel és a kétféle hagymával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, és jól kikeverjük.
  2. A megtisztított csirkecombokat ezzel a "mázzal" jó alaposan bekenegetjük.
  3. 20-30 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben fólia alatt megsütjük. Az utolsó 10-15 percben levesszük a fóliát (ha a sütőnk alkalmas rá, grillezési fokozatra kapcsolunk), hogy a mézes máz karemellizálódjon.

Fűszeres szilvamártás

  1. Amíg a csirke sül, egy serpenyőben megolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a friss vagy befőtt szilvát, összeforgatjuk.
  2. Amikor már forr, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  3. Ismét összeforraljuk, és felöntjük 1-1,5 dl száraz vörösborral.
  4. Kiforraljuk az alkoholtartalmát, és amennyiben hígnak érezzük a mártást, kevés vajjal besűríthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet egy szakács újságban. Megtetszett az édes és a sós ízek kombinálása. Az újság már régen eltűnt, de minden évben, ahogy beáll az őszi, nyirkos időjárás, mindig elkészítem. Átmelegít a fokhagymás-gyömbéres-fahéjas íz. Az idén sokáig volt jó idő, most már csak házi szilvabefőttel tudtam elkészíteni. Így is kitűnő lett. Illik hozzá a krumplipüré, bár a fotón barna rizskörettel tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!