r
Nosalty Logó

Csíkos tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csíkos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vízzel dagasztógépbe tesszük, összedolgozzuk (ha nehezen áll össze, legyünk türelmesek, nehogy sok vizet tegyünk hozzá, inkább csak keveset és fokozatosan adagoljuk.
  2. Késes robotgépbe tesszük a marék bazsalikomot, a teáskanálnyi olívaolajat, és összevágjuk, majd ha pépes, hozzáadjuk a tészta kisebbik felét, 2 ek tésztalisztet, és addig forgatjuk, míg zöld nem lesz.
  3. Mindkét tésztát vékony téglalapokká nyújtjuk (ekkor már sima durumlisztet használtam) tésztanyújtógép segítségével 3-4 -es vastagságúra ízlés szerint (ez itt 3-as).
  4. A tésztalapokat egyforma nagyságúra vágjuk, és egymásra fektetjük: 1 zöld, 1 fehér, míg el nem fogynak.
  5. A tésztatoronyból éles késsel leszelünk egy kb. 2 mm-es csíkot, és azt a tésztagépbe összenyomjuk 3-as vastagságúra.
  6. A tésztát tetszőleges formára készítjük, ez most papardelle lett.
  7. Sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hidegvízzel, leszűrjük, tálaljuk, szarvasgombás olívaolajjal meglocsoljuk, vagy amihez kedvünk van.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3363
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Csíkos tészta
Évi néni 1830 recept

Az egész folyamatot a tisztateszta.blog.hu-n találtam bemutatva. Véletlenül találtam a blogra és teljesen elvarázsolt a két fiatalember művészete, mert ez az. Mivel szeretek házi tésztát készíteni, nem volt kérdés, hogy megpróbálom én is létrehozni ezt a vidám kis tésztát. A szín kérdéses volt, de annyi bazsalikom nőtt az erkélyemen, hogy kínálta magát a lehetőség, fradis tészta legyen. Arról már nem is beszélek, hogy mennyire könnyű a durumliszttel dolgozni. Nem ragad össze, nem kell öblögetni, illetve csak azért tettem, hogy ne főjön tovább. Ha egyenesen mártásba tesszük a durumtésztát, nem kell leöblíteni, mert nem fog összeragadni. Teljesen feldobott ez a kis próbálkozás. Természetesen nem lett olyan szép, mint a tésztamestereké, de első próbálkozásnak megteszi.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...