Csibés krumplipüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
350
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1400
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A püréhez
A díszítéshez
-
0.2g fekete olajbogyó0 kcal
-
6.7g paradicsom1 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
2.8g snidling1 kcal
Összesen
94
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 239.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
350
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 956.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1915 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
1400
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 173 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
A püréhez
A díszítéshez
-
1 db fekete olajbogyó
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db lilahagyma
-
6 szál snidling
Elkészítés
A püréhez
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízbe feltesszük főzni.
- Amikor megfőtt leszűrjük, és kikeverjük a tejföllel és a margarinnal.
- Egy tányérra halmozzuk, és csibe formát alakítunk ki belőle.
- Az olajbogyót kettévágjuk (ezek lesznek a szemei).
- Snidling a szempillája. Paradicsomból kis cikkeket vágunk (ezek lesznek a csibe szája és a taraja). Lilahagymából egy szelet a szárnya. Fodros petrezselyemmel díszíthető az alja.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1293
- Feltöltés dátuma: 2014. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Szeretnék tippet adni nemcsak kisgyerekes szülőknek, hogy hányféleképpen lehet krumplipürét tálalni :)