Cseresznyeszilvabefőtt télire tartósítószer nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
657
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2629
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.1 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 887.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
657
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 668.3 g
-
Cukor 632 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3548.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4465 micro
-
β-crypt 823 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1716 micro
Összesen
2629
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
60
kcal
Elkészítés
- Az először az üvegeket készítjük elő. Jól kimossuk és a kupakokat is, amiket lefelé fordítva hagyjuk megszáradni, majd sütőbe pakoljuk, a kupakot is, és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk 15 percig.
- A szilvákat mossuk meg. A közben kihűlt üvegekbe tegyük tele a gyümölcsöket.
- A másfél liter vízbe öntsük a cukrot, és keverjük el, majd forraljuk fel. A két csipet citromsavat adjuk hozzá. Mikor majdnem kihűlt a cukros lé, szedjük a szilvákra a levet. Zárjuk le a tetővel, jó szorosan.
- Magasabb falú edénybe vagy tepsi aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami minimum 20 perc.
- A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, egy alkalmas helyet keresve, az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. Végül hűvös helyre visszük. Jó étvágyat!!
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 474
- Feltöltés dátuma: 2024. június 18.
Ajánló
Különlegesen finom ízű befőtt készült belőle tartósítószer nélkül! A másik neve hallatán 'fosó', mindenki szó szerint érti, de én megcáfolom!! Minden üveghez 300 ml víz szükséges....persze a mennyiséget lehet növelni mindenből!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Van aki ezt a szilvafajtát a semmibe nézi, pedig milyen finom is, kellemes édes ízű!! Mi túránk során leltünk rá, és bizony nem vettem semmibe, sőt nagyon is értékeltem, hisz ez a természetben termett, és ránk várt, hogy leszedjük és elkészíthessem!!! :-)))