Cseresznye dzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
417g cseresznye242 kcal
-
63g málna33 kcal
-
63g piros ribizli34 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
890
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g cseresznye2898 kcal
-
750g málna390 kcal
-
750g piros ribizli412 kcal
-
1800g cukor6966 kcal
Összesen
10666
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
60.2g cseresznye35 kcal
-
9g málna5 kcal
-
5 kcal
-
21.7g cukor84 kcal
Összesen
129
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.3 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 420.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
890
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3421.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 1046 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 767 mg
-
Foszfor 1507 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2727.1 g
-
Cukor 2473 mg
-
Élelmi rost 177 mg
VÍZ
-
Összesen 5044 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 820 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 2022 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5275 micro
Összesen
10666
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
5 kg cseresznye
-
75 dkg málna
-
75 dkg piros ribizli
Elkészítés
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kézzel kinyomkodjuk a levét, és az üstbe (fazékba) tesszük.
- Hozzáadjuk a kiolvasztott málnát és ribizlit, ráöntjük a cukrot, és lefedve, egy éjszakán át állni hagyjuk.
- Másnap reggel két-két és fél órán át főzzük közepes lángon. Merőkanállal steril üvegekbe töltjük, befőző fóliát teszünk a teteje alá, rátekerjük a tetőket, végül befőttes gumival még jobban rászorítjuk a fóliát az üvegre.
- Mielőtt száraz dunsztba tennénk, az összes üveget fejtetőre állítjuk egy pillanatra. (A száraz dunszt nálam egy kartondobozból áll, amibe az üvegeket teszem, egy törölközőből és két plédből, amikbe jól bebugyolálom a dobozt.) Addig kell a dunsztban hagyni a lekváros üvegeket, amíg teljesen kihűlnek. (Én egy-két napig szoktam benne hagyni.) (13 db 375 ml-es üveg lett tele ezzel a mennyiséggel.)
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 54560
- Feltöltés dátuma: 2008. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A szomszéd bácsi cseresznyefájának jónéhány ága átlóg a kertünkbe, idén csak úgy roskadozott a fa a gyümölcstől, így örömmel vették, hogy besegítünk a cseresznye "eltüntetésében". Két adagban, 10 kiló gyümölcsből készítettem dzsemet. Bevallom, eddig nemhogy nem kóstoltam, de még csak nem is hallottam cseresznyéből készült dzsemről. De a szomszéd néni azt mondta, hogy nagyon finom, ő minden évben készít. Meggyőzött. Az első felvonásban csak cseresznye szerepelt, a másodikban adtam hozzá a mélyhűtőből málnát és ribizlit, hogy kölcsönözzenek egy kis fanyar ízt a dzsemnek.