Császármorzsa 1.
4,7
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
504
Kalória
13.8g
Fehérje
73.3g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
42g
Víz
148.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
24.7g
Cukor
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
504
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3020
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
504
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2612.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 814 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.1 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 617 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1002 micro
Összesen
3020
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
222
kcal
Elkészítés
- A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakára ott marad.
- A tojássárgákat a hűtőből kivett masszához keverjük.
- A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
- Nagy serenyőben felolvasztjuk a vaj felét és a massza felét beleöntjük. Közepes lángon sütjük, s amikor a tészta alja megszilárdult, egy fa spatula segítségével negyedeljük, a negyedeket átfordítjuk a másik oldalukra.
- Miközben a tészta másik oldala sül, a spatulával apróra daraboljuk/ tördeljül, folyamatosan átforgatjuk a morzsákat, hogy minden oldalról szépen piruljanak. Tálra szedjük.
- Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
- Forrón kínáljuk: porcukorral meghintve és meleg sárgabarack lekvárral meglocsolva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 15 perc
Gyermekkori kedvenc második fogás, kiadós levesek után. Szigorúan házi készítésű sárgabarack lekvár kerül mindig a tetejére.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!