r
Nosalty Logó

Cointreau-krém gyömbéres banánon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cointreau-krém gyömbéres banánon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyömbéres-banánhoz

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyömbéres-banánhoz

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 1450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyömbéres-banánhoz

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 1450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A gyömbéres-banánhoz

A krémhez

A diszítéshez

Elkészítés

A gyömbéres-banánhoz

  1. A banánokat meghámozzuk, hosszanti irányban elfelezzük, és szeletekre vágjuk. A gyömbért apró kockákra vágjuk, a banánnal, narancslével és Cointreu-val összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A tejet egy fémlábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Gőzfürdőben, kb. 6-7 perc alatt habosra verjük. A zselatint kicsavarjuk, és a tojáskrémben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk, míg elkezd kocsonyásodni.
  4. Hozzákeverjük a maradék Cointreu-t. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
  5. A gyömbéres banánt 4-6 pohárba elosztjuk. A krémet elosztjuk a banánon, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. A desszertet csokoládéval díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8271
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept szirupban eltett gyömbért használ, de nekem volt még itthon kandírozott gyömbérem, úgyhogy azt használtam fel hozzá.

Hozzávalók

A gyömbéres-banánhoz

A krémhez

A diszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...